Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin ortaokul ve lise öğrencilerini akademik çalışmalara teşvik etmek ve desteklemek amacıyla düzenlediği “Genç Öğrenci Sempozyumu” başladı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyumun açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumun açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, genç neslin, eskilere göre farklılaştığını söyledi. Gençlerin ne istedikleri ve nasıl eğitim almak istediklerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Genç öğrencilerin yerel yönetimlerden, üniversite ve genel idarecilerden ne beklediği bizim için çok önemli. Bu konuların da tartışılarak sempozyum sonuçlarına dahil edilmesi, biz kent yöneticileri açısından önem taşımakta. Gençlerimizi, eğitim süreçlerinde en iyi şekilde misafir etmeyi, sorunlarına katkı koymayı hedef haline getirdik. Ancak bunların ne kadarını gerçekleştiriyoruz ve gençlerimize proje üretip onları ne kadar geleceğe hazırlıyoruz? Yaptıklarımız gerçekten doğru mu, gençler bunları doğru buluyorlar mı tüm bunlar önemli. Bu konuda elde edeceğimiz veriler, projelerimizde yol gösterici olacaktır “ dedi.
Lise öğrencilerinin, kabiliyetlerine göre üniversitelere yönlendirilmesi gerektiğini belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, “Eğitim seviyemizin artması gerekiyor. Almanya’da, bizdeki kadar üniversite öğrencisi yok. Nicelik tek ölçü değil. Diploma önemli ancak eğitim alırken öğrencilere vermiş olduğumuz nitelik de çok önemli. Eğitimin, ülkemizin veya bölgelerin ihtiyaçlarına göre yönlendirilmiş olmazı lazım. Biz, gerçek bir ihtiyaç analizi yapmadan, sadece kişilerin veya ailelerin yönlendirmeleriyle üniversitelere çocuklarımızı gönderirsek, eğitimli fakat çalışamayan diplomalı birçok işsiz oluşturmaya devam ederiz. Herkes mutlaka 4 yıllık bir üniversite bitirmenin peşinde. Çünkü ülkemizde diploma, uzun yıllar meslek edinme anlamına geliyordu. Ancak günümüzde böyle değil. Öncelikle toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir eğitim yapmamız lazım ki toplumun kalkınmasına destek verelim” şeklinde konuştu.