haber

Bozbey: Her sorunun yanıtı bizdedir yalanlara itibar etmeyin

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iddiaların tamamen asılız olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle belirtmek isterim Nilüfer Belediyemiz sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek bir konuma sahiptir. “Önce insan” ilkesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bu ilkeyi, öncelikli olarak daima kendi işçilerimizin haklarını düşünerek ortaya koyuyoruz. Biz sosyal demokrat bir belediye olarak bugüne kadar emeğin karşılığını nasıl verdiysek, bundan böyle de vermeye devam edeceğiz.


Bizde şimdiye kadar hiçbir çalışanımızın, işçimizin hakkı kaybolmamıştır. Belediye şirketine geçen çalışanlarımız, işçilerimiz için de hak kaybının söz konusu olması mümkün değildir. Biz, hiçbir çalışanımız arasında ayrımcılık yapmadan, emeğin karşılığı neyse onu yerine getiriyoruz. Bazı yayınlarda iddia edildiği gibi, Heykel’de gerçekleşen eyleme yüzlerce kişi değil, yaklaşık 60 işçi katılmıştır. Bu arkadaşlarımız bizim personelimizdir; onlar birkaç kişinin provokasyonuyla hareket etmiş olabilirler. 


İddia edildiği gibi, hiçbir temizlik işçimizin maaş alacağı yoktur. KHK kapsamında Belediye şirketine mevcut haklarıyla geçen işçilerimiz, 12 Nisan 2018 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın internet sitesinde açıklanan ve tüm kurumlar tarafından da uygulanması zorunlu olan  “375 Sayılı KHK Geçici 24. Md Uyarınca İşçi Statüsüne Geçirilen İşçilerin Ücret İle Diğer Mali Ve Sosyal Haklarının Belirlenmesinde Esas Alınacak Toplu İş Sözleşmesi Hükümleri” gereği verilecek olan zam ve sosyal yardımların da ilave edileceği maaşlarını 15 Mayıs itibariyle alacaktır. Dolayısıyla haklarının verilmemesi söz konusu değildir. Sözleşmelerin imzalanması sırasında ilgili birimin yoğunluğundan bazı sözleşmelerde boşlukların olması da bir şey ifade etmez. Zira, kişilerin özlük dosyalarına konulacak olan sözleşme örneğinde yevmiyeler de dahil her türlü bilgi yer almakta olup aslına sadık bir şekilde muhafaza altındadır. Toparlayacak olursak, Belediye şirketine 696 sayılı KHK gereği mevcut hak ve yevmiyeleriyle geçen işçilerin 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle geçerli olan sözleşmelerine göre hak kaybı olması mümkün değildir.


En önemlisi yapılan tüm anketler, araştırmalar, Nilüfer Belediyesi’nin en başarılı bulunduğu alanın temizlik çalışmaları olduğunu göstermektedir. Belediyemiz bünyesinde şu an itibariyle yaklaşık 500 temizlik işçisi bulunmaktadır. Yaklaşık 60 işçimizin bir araya gelerek yaptıkları açıklamalarda bir siyasi partinin adını telaffuz etmelerinden de anlıyoruz ki, seçim üzeri Nilüfer Belediyesi’ne yönelik siyasi bir amaç güdülmektedir. Bu konuda avukatlarımızla görüşülmüştür ve yalan beyanlarla ilgili hukuki işlemler ivedilikle başlatılacaktır.


Ben bugüne kadarki çalışmalarından dolayı işçi, memur tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Nilüfer bugün “örnek ve lider” bir kent ise bu Nilüferlilerin desteği ve çalışanlarının tümünün inancı, emeği ile gerçekleşmiştir. Bu cılız çabalarla Nilüfer Belediyesi’ne kimse leke süremez!


Bundan böyle işçilerimizin farklı provokasyonlara gelmeyeceğine inanıyorum. Bir takım baskılarla yalanlar söyletiliyor olabilir ama altını çizerek belirtmek isterim ki her sorunun cevabı bizdedir ve kimse yalanlara itibar etmemelidir.