haber

Bozbey muhtarlarla bir araya geldi

‘Birlikte yönetim anlayışı’ ile belirli aralıklarla Nilüferli muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahallelerin sorunlarını dinledi. Sorunların çözümü noktasında muhtarlarla fikir alışverişinde bulunan Başkan Bozbey, önümüzdeki günlerde Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ‘Halk Kart’ projesi hakkında da muhtarlara bilgi verdi. Nilüfer’de yaşayan dar gelirli yurttaşlara ulaşılması için muhtarlardan destek isteyen Bozbey, ‘Artık belediyeler sosyal projelerle yarışıyor. Huzurevimiz Temmuz ayında faaliyete geçecek. Daha önce ‘Nil-Kart’ olarak tanıttığımız sistemi ‘Halk Kart’ olarak vatandaşlarımıza dağıtacağız. Mayıs ayı içerisinde talepler alınarak uygulamaya konulacak. Bizim muhtarlarımızdan beklentimiz, mahallelerinde oturan ihtiyaç sahiplerini, belirli bir gelir seviyesi altında olanları tespit ederek bizlere yönlendirmesi’  diye kaydetti.

 

Halk Kart ihtiyaç karşılayacak

Nilüferliler’in yaşam standardını yükseltmeye yönelik hazırlanan proje kapsamında Bozbey, kart sahiplerinin tüm alışveriş merkezlerinden yararlanabileceğini söyledi. Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi tarafından karta nakit yüklenecek ve vatandaşımız istediği her marketten alışveriş imkânı elde edecek. Tek bir markete yönlendirmiyoruz, sınırlandırmıyoruz. Nereden alışveriş yapmak istiyorsa, ihtiyacı neyse örneğin çocuk bezi, ekmek ihtiyacı var ise onu alacak. Her ay belediye tarafından karta bir bedel yüklenecek. Neticede Nilüfer’de belirli bir gelirin altında olan vatandaşlarımıza da böylece sosyal destek sağlayarak onların yaşamına en azından katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Mahallelerde afet gönüllüleri oluşturulmalı

Nilüfer’de İlçe Kriz Merkezi olarak faaliyet gösteren binanın projelendirilerek yeniden inşa edileceğini kaydeden Bozbey, tam donanımlı bir afet merkezini hayata geçireceklerinin altını çizdi. Doğal afetlere karşı önlem alınması için muhtarların da önemli sorumluğu olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Depreme ve doğal afetlere hazırlıkla ilgili bir an önce harekete geçmeliyiz. Yirmi mahallemizde afet konteynırımız var ve yıl içerisinde sekiz tane daha mahallelerimizde belirlenen noktalara bu konteynırlarımızı yerleştireceğiz. Tüm mahallelerimizde mutlaka afet gönüllüleri grubu oluşturmak zorundayız. Afetlerde ilk müdahale olası can kayıplarını önleyecektir. Muhtarlarımızdan afet gönüllü sistemini kurarak, tüm doğal afetlere hazırlıklı olmalıyız” dedi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından söz alan Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer de Halk Evi’nde muhtarların rahatlıkla kullanabilecekleri Muhtarlar Odası bulunmasından dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Halk Kart projesine de destek vereceklerini kaydeden Erol Yılmazer, kart verilecek kişilerin kriterleri belirlenirken çıtanın yüksek tutulması gerektiğini söyledi.

 

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve idari amirlerinin de katıldığı toplantının sonunda Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Veysi As da muhtarlara doğal afetlere yönelik sunum yaptı.