haber

Bozbey: Nilüfer’de kütüphane sayısını arttıracağız

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kütüphane Müdürlüğü personeli ile kahvaltıda bir araya geldi. Üçevler Kütüphanesi’ndeki buluşmada Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi kütüphaneleri hakkında çalışanlardan detaylı bilgi aldı. Mevcut kütüphaneleri her geçen gün geliştirerek nitelikli hale getirdiklerini belirten Başkan Bozbey, kente yeni kütüphaneler kazandıracaklarını müjdeledi.


İHSANİYE’YE MERKEZ KÜTÜPHANE


İhsaniye Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alanda ‘Merkez kütüphane’ projesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Bozbey, Beşevler meydan projesi kapsamında da yaklaşık 2 bin metrekarelik bir kütüphane yapılacağını söyledi. Öğrencilerin yoğun olduğu Görükle Mahallesi’ne de yakın zamanda bir kütüphane açacaklarını ifade eden Başkan Bozbey, gezici kütüphane hizmetini de vatandaşlara sunacaklarını sözlerine ekledi.

Nilüfer Belediyesi olarak kütüphane konusunda hassas davrandıklarının altını çizen Başkan Bozbey, “İnternetten istediğimiz her şeye ulaşabiliyoruz ancak okuyucu, kitabın kokusunu ve kütüphanelerin ortak havasını alabilmek zorundadır. Tamamen internete yönelecek olursak, bir müddet sonra kitaptan uzaklaşmış oluruz. Kütüphanelerimizde teknoloji konusunda yatırımlarımızı sürdüreceğiz ancak kütüphanelerin o havasını soluyacak ortamları da artırmaya devam edeceğiz” dedi.


“KENT BELLEĞİNİ OLUŞTURACAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”


Tüm bunların yanında kentle ilgili bir belleğin de oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Bursa, kültürel anlamda en zengin illerden biri ancak hala ortaya çıkarılmamış değerleri var. Bu değerleri adım adım araştırıp, bir kitap haline getirmeliyiz. Burada kent belleğini oluşturup, geleceğe miras bırakmalıyız. Doğru bilgilere ulaşarak, bir yandan bu çalışmaları da yürüteceğiz.” 

Kitap okuyan Nilüferli sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Bozbey, çocukları, gençleri ve kırsal alandaki kadınları kütüphaneye ve kitap okumaya teşvik etmek için düzenlenen etkinlikleri artıracaklarını söyledi.