Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen  “En Çalışkan Kim?” kampanyası kapsamında 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Nilüferdeki bütün ilk ve ortaokullardan en başarılı öğrenciler hediye bisikletlerini almak için aileleri ile birlikte Konak Kapalı Pazar alana geldi.

Dağıtım törenine konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Biz bisiklet dağıtırken sadece başarılı çocukları ödüllendirmiş olmuyor, bunun yanı sıra onları kent adına ve kendi gelecekleri adına daha sağlıklı bir ulaşım modeline de teşvik ediyoruz. Bugün başarılı çocuklarımızın bir yıllık emekleri karşılığını buluyor. Onların hedefleri doğrultusunda başarıya ulaşması bizlerin sorumluluğudur,” dedi. Bozbey, çocuklardan bisikletlerini, kaskları ve eldivenleri ile kullanma sözü aldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da, Nilüfer Belediyesi’nin başarılı öğrencilere bisiklet dağıtmasının örnek bir davranış olduğunu belirterek, “Nilüfer Belediyesi bu kampanya ile çocuklarımızı başarıya teşvik ediyor. Bu anlamlı ve verimli hizmet için Nilüfer Belediyesi’ni kutluyorum,” diye konuştu.

Bisikletlerini belediye personelinden alan çocuklar başarılı bir eğitim öğrenim yılını geride bırakmanın ve hediyelerine kavuşmanın mutluluğu ile evlerinin yolunu tuttu. Pazar alanında bisiklet turu yapmayı ihmal etmeyen Başkan Bozbey bisikletlerin kalitesini ise bizzat kullanarak sınadı.