haber

Bozbey öğrencilere inovasyon çalışmalarını anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kariyer Günleri kapsamında Bahçeşehir Koleji Bademli Kampüsü’nde yaklaşık 250 öğrenciyle bir araya geldi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Marmara Koordinatörü Mehmet Yıldız ve Bahçeşehir Koleji Bademli Kampüs Müdürü Burhan Yazgan’ın da katıldığı söyleşide Başkan Bozbey, öğrencilere yenilikçi çalışmalar ile teknolojik gelişmeler hakkında bilgi verdi. Geleceği tahmin etmenin en iyi yolunun geleceği yaratmak olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “Göreve geldiğimizden bu yana Nilüfer’deki bütün canlıları gülümsetmek için çaba gösteriyoruz. Kurum olarak inovasyonu çok önemsiyoruz ve ciddi çalışmalar yapıyoruz. Gelecekte yapay zeka, nano teknoloji, robotik çalışmalar öne çıkacak. Çağın getirdiği yeniliklere hazırlıklı olmalıyız. Yapılan araştırmalara göre 2030 yılında yaklaşık 2 milyon mesleğin kaybolacağından bahsediliyor. Bugün eğitime başlayan çocuklar iş hayatına geçişinde bugünkü mesleklerin yüzde 65’i geçerliliğini kaybedecek” dedi.

 

Bozbey: Umudumuz gençlerde

Rekabetçi ortamda çok bilgili becerikli insanların tercih edileceğini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Gelecek süreç çok zorlu olacak. Kendi görüş ve iddialarınızı sorgulamalı ve eleştirisel düşünceyi benimsemelisiniz. Soru soran araştırma yapan, hipotezler kuran ve test eden, sonuçları raporlayan gençlere ihtiyaç var. Etkili iletişim kolektif çalışma ve sinerjinin önemi daha çok ortaya çıkıyor.  Yaratıcı fikirlerin gerçek değere ulaşabilmesi için inovasyona dönüştürülmeleri gerekli. Elon Musk, Easton Lachappelle, gibi isimler dünyayı değiştirecek çalışmalar yapıyor. Biz de belediyemizde bir İnovasyon Merkezi kurduk. Arkadaşlarımız burada toplumsal, ekonomik, çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretme üzerine çalışıyorlar. Dünya değişirken gençlerden beklentilerimiz büyük. Umudumuz gençlerde” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Bahçeşehir Koleji Bademli Kampüs Müdürü Burhan Yazgan ve öğrenciler Başkan Bozbey’e hediyeler verdi. Başkan Bozbey de First Lego Ligi’nde (FLL) dereceye giren Robocode Takımı’na başarı ve teşekkür sertifikalarını verdi.