haber

Bozbey: Radikal kararlar almalıyız

Toplantıya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Başlangıçta radikal kararlar almak zorundayız” dedi. Kentlilik bilinciyle demokrasi kültürünü yerelden genele yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Kent Konseyi, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen seçimli genel kurulun ardından ilk toplantısını düzenleyerek yeni dönem politikalarını belirledi. Nilüfer Kent Konseyi’nin bahçesinde düzenlenen toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve çok sayıda kent konseyi gönüllüsü katıldı.

Nilüfer Kent Konseyi’nin yeni dönemde yapacağı çalışmaların ele alındığı  toplantıda “Demokrasi kenti olmak zorundayız” diyerek sözlerine başlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Demokrasi talepleri her ne kadar vatandaştan gelmiyor olsa da, biz o bilinci geliştirmek zorundayız” dedi. Türkiye’nin en büyük sorunu iş ve aş olmasının yanı sıra demokrasi sorunu da olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, demokrasi olmadan hiçbir sorunun aşılamayacağını söyleyerek barışın da kalıcı olarak tesis edilemeyeceğini belirtti. Nilüfer ilçesinin Türkiye’ye rol model olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Mustafa Bozbey, üst yapıda yapılan değişikliklerle bütün meclis üyelerinin aktif bir şekilde çalışacağını kaydetti. Nilüfer Belediyesi Meclisi’nde Eşitlik ve Katılımcılık Komisyonu kurulduğuna dikkat çeken Bozbey, bu komisyonla Nilüfer Kent Konseyi’nin Nilüfer Belediyesi’nde üst düzeyde bir temsilcisi olduğunu hatırlattı.

Nilüfer’in en ücra köşesine kadar demokrasi anlayışını götürmek istediklerini ifade eden Bozbey, “Biz zoru seviyoruz, zoru seçiyoruz, zoru başarmanın da hazzını ve mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Her zorun karşılığı da mutlaka bir modeli getirir. Demokrasi kenti olma konusundaki ısrarımız ondandır” diyerek Nilüfer halkının bu anlayışı sahiplenmesini istedi.

Geçtiğimiz ay yapılan Nilüfer Kent Konseyi Genel Kurulu’nda başkan seçilen Şazi Çavuşoğlu da mahalle komiteleri örgütlenmesi hakkında bilgi verdi. Nilüfer Kent Konseyi olarak mahalle komitelerine önem verdiklerini belirten Şazi Çavuşoğlu, “Türkiye’de olmayan bir projenin ilk temellerini attığımız 2009 yılında yapılan seçim dönemindeki heyecanı şuan tekrar yaşamaya başladım. Yeni dönem mahalle komiteleri seçimlerini daha hazırlıklı, daha kapsamlı ve katılımcılık anlamında bütün gönüllü grupların desteğiyle bu dönem mahalle komitelerini istediğimiz hedefe ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreterliğine gelen Elvan Atay da birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak gönüllülük esasıyla Nilüfer’in örnek bir kent olacağını belirtti.