haber

Bozbey: Sanatın geniş kitlelere ulaşması için çalışacağız

Bursa Uluslararası Film Günleri’ni düzenleyen Aykırı Sinema ekibi ve destekleyici kurumlar arasında yer alan Bursa Türk Fransız Kültür Derneği ile Koza Dağcılık Kültür Sanat ve Spor Derneği temsilcileri Başkan Bozbey’i makamında ziyaret etti.

 

Aykırı Sinema Derneği Başkanı Ümit Özmen, 9 Ocak’ta başlayan ve 3 Nisan’a kadar devam edecek olan ücretsiz film gösterimleri ve söyleşiler hakkında Başkan Bozbey’i bilgilendirdi. Bursa’nın sanat alanında çok zengin olduğunu ancak yeterince desteklenmediğini söyleyen Başkan Bozbey,“Bursa'da sanat, şirketlerin desteği ile çok geniş kitlelere yayılabilir. Etkinlikler daha verimli hale getirilebilir” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi’nin 2017 yılı Aralık ayında hayata geçirdiği Karaman Dernekler Yerleşkesi’nin böyle etkinlikler ile cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Başkan Bozbey, Fatih Sultan Mehmet Bulvarında yeni bir kültür sanat merkezinin açılacağının da müjdesini verdi. Bozbey şöyle devam etti: “Biz Nilüfer Belediyesi olarak sanatın öneminin farkındayız. Sanatın daha geniş kitlelere ulaşması için desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Bursa’da sanatsal etkinliklere dair görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Bursa Uluslararası Film Günleri ekibi, sağaldığı destek için Başkan Bozbey’e teşekkür plaketi verdi.