haber

Bozbey şehit yakınları ve gazilerden helallik istedi

Şehit aileleri ve gazilerden helallik isteyen Bozbey, “Bu ülke çok kolay kurulmadı, çok kolay da teslim edilmeyecektir. Hepimiz bu ülkede barış, huzur ve güven içinde yaşamak sorumluluğundayız” dedi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği iftarda, şehit aileleri, gaziler ve yakınları aynı sofra etrafında bir araya geldi. Sheraton Otel’de düzenlenen iftara Bursa’da yaşayan 600’ü aşkın şehit ailesi, gazi ve yakını katıldı. İftarda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Cengiz Akçay, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demir,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da yer aldı. Geniş katılımın olduğu iftarda ezanın okunmasıyla birlikte oruç açıldı. Nilüfer İlçe Müftü Vekili Ömer Faruk Kesimoğlu da iftarda yemek duası yaptı.

 


İftarın ardından konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önce cumhuriyetin kuruluşundan bugüne bütün şehit ve gazileri andı. Başkan Bozbey, Şırnak Şenoba’da askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 13 şehit için de Allah’tan rahmet diledi. Bozbey, “Acılarımız bitmiyor, yine 13 şehit verdik. Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Kolay değil 13 ayrı eve ateş düştü. Vatanımız için, barışın, huzurun ve güvenin sağlanması için, bizim için fedakârlık yapan, göğüslerini siper eden tüm şehitlerimize ve gazilerimize büyük minnet duyduğumuzu açıkça belirtmek istiyorum. Bu toprakların dününde, bugününde kahramanlıklarıyla destan yazan tüm şehitlerimize ve aramızda olmayan gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 


BOZBEY: BU ÜLKEDE BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YAŞAYALIM

 


Şehit aileleri, gazi ve yakınlarıyla dayanışma içinde olacaklarına söz veren Bozbey, helallik istedi. Başkan Bozbey, “Sizin acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimiz, dostluğunuz bizim dostluğumuz. Tabi ki hepinizin üzerimizde hakkı var. O nedenle hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Söz veriyorum ki; evlatlarımızı vatan sevgisiyle, Mustafa Kemal’in izinde, şehit ve gazilerimizin anısıyla yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye devam edeceğiz. Bugün bu iftar sofrasında bir kez daha dileğimiz ülkemize yönelik tehditlerin, bizi ayrıştırma çabalarının sona ermesi. Bu vatan uğruna, özellikle şehitlerimizi, yakınlarını ve gazilerimizi unutmadan bu güce erişeceğimize inanıyorum” dedi.


Bozbey, “Bizler, bu ülke kurulurken her bir santimetre karesinin şehitlerimizin kanlarıyla sulandığını biliyoruz. Hepsine minnet borçluyuz, Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Bu ülke çok kolay kurulmadı, çok kolay da teslim edilmeyecektir. Hepimiz bu ülkede barış, huzur ve güven içinde yaşamak sorumluluğundayız. Çocuklarımıza iyi bir gelecek vaat etmek, güven duyacakları ortam içerisinde yetişmelerine imkan sunmamız gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını ve cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak istiyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” diye kaydetti.


Gecede, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol de Başkan Bozbey’e dernek adına çiçek vererek teşekkür etti.