haber

Bozbey: Şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız

Bursa’daki şehit aileleri ve yakınları ile gaziler, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği iftarda biraraya geldi. Sheraton Bursa Hotel’de düzenlenen iftara, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri de katıldı. Başkan Bozbey, iftar öncesinde masaları gezerek şehit yakınları ile sohbet etti. Geniş katılımın olduğu iftarda ezanın okunmasıyla birlikte dualar edildi ve oruçlar hep birlikte açıldı.

 

İftarın ardından konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu vatan için, bizim barış içinde yaşamamız için fedakarlık yapan, göğsünü siper eden şehitlerimize ve gazilerimize büyük minnet duyuyoruz. Eğer Türkiye Cumhuriyeti bugün hür ve ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi. Bütün şehitleri minnetle andıklarını söyleyen Bozbey, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağının ölümsüz simgeleridir. Onlara minnettarız” diye konuştu.

 

BOZBEY: HAKKINIZI HELAL EDİN

 

Mübarek Ramazan ayında, sadece iyiliklerin ve iyi dileklerin buluştuğu iftar sofrasında bir arada olduklarını söyleyen Bozbey, dayanışma kenti Nilüfer’de böyle güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını da ifade etti. Başkan Bozbey, bir de istekte bulundu. Bozbey, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bir yurttaş üzerinde hakkınız bulunuyor. O nedenle hakkınızı helal edin” dedi.

 

Başkan Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün, bu iftar sofrasında bir kez daha dileğimiz, ülkemize yönelik bütün tehditlerin, bizi ayrıştırmaya, ötekileştirmeye iten bütün çabaların artık sona ermesidir. Teröre, teröriste, teröre destek verene lanet ediyorum. Artık bu güzel vatanın her yerinde ve dünyada barışın hakim olmasını diliyorum. Tıpkı, Atamızın söylediği gibi, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ dileği artık gerçek olsun. Şimdi bu iftar sofrasında, hem şehadet makamına eren bu toprağın evlatları için hem de aramızdan ayrılan gazilerimiz için dua edelim. Ve hep birlikte, barışın bir an önce yeryüzünde hakim olmasını dileyelim. Bu mübarek Ramazan akşamında, dualarımız kabul olur inşallah.”

 

Gecede, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol Başkan Bozbey’e dernek adına çiçek vererek teşekkür etti.