Bozbey: Siyasi partilerin demokrasi adına var olmaları gerekiyor

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İYİ Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı’nı Halk Evi’nde bulunan makamında ağırladı. İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yer aldığı ziyarette Başkan Bozbey, demokrasi vurgusu yaptı. Başkan Bozbey, “Siyasi partilerin halkı temsilen, demokrasi adına var olmaları gerekiyor. Toplumun huzuru, mutluluğu ve gülümsemesi, güven içinde yaşaması için proje üretmeleri de son derece önemli. Siyasiler projeler üretecek, o hizmetleri yerine getirecek, Türkiye’yi bir adım daha ileriye taşıyacak. Böylece toplum da onlarla bütünleşecek. Bizim hedefimiz tabi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak. Bu hedefe siyasi partilerimizin de hazırlayacağı projelerle ve onların toplumu yönlendirmesiyle ulaşabileceğimize inanıyoruz. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan partilere ihtiyacımız var. Farklı düşünebiliriz, farklı uygulamalar önerebiliriz ama tek hedefimiz var Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza edilmesi ve içinde yaşayanların da huzurlu, güvenli, geleceğinden endişe duymayan bir toplum olarak dünyayla yarışan bir düzeye gelmesi. Bunu yaparsak siyaseten hedeflediğimiz noktaya ulaşmış oluruz” dedi.

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar da, siyasi kutuplaşmalardan uzaklaşılması gerektiğinin altını çizdi. Uçar, “Şu anda kutuplaşmadan uzaklaşmamız gerekirken bazı siyasiler bundan besleniyor. Bir tarafta ilkeler doğrultusunda bir araya gelenler, parti de değil, bu artık parti düşüncesinden de çıktı. Adını dahi henüz tam oturtamadıkları, alt yapısını oluşturamadıkları bir sistem peşinden gidiliyor. Biz demokrasinin güçlenmesi yönünde Nilüfer İlçe teşkilatı olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü 2019’da yapacağımız şey kalmayabilir, şu anda ne yapabiliriz çabası içindeyiz” diye konuştu.