haber

Bozbey: Ülkeye barış hâkim olana kadar açık alan konserlerini iptal ediyoruz

Bozbey, “Biz, bu ülkede, ölüm değil, yaşam kutsanana dek duruyoruz. Tüm açık alan etkinliklerimizin konserlerini iptal ediyoruz. Yaşam normalleşinceye kadar, huzur ve güven ortamı gelişinceye kadar duruyoruz” dedi. Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde 17 yılını dolduran Başkan Mustafa Bozbey, son bir yılın icraatlarını değerlendirmek üzere düzenlenen basın toplantısında ülkede barışın tesis edilmesi umuduna ilişkin, Nilüfer’de katılımcılık esasıyla alınan önemli kararı açıkladı. Çok sayıda basın mensubunun yanı sıra CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmut Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcılarının katıldığı toplantı “İnsana Barış Yakışır” temasıyla Nilüfer Belediye Halk Evi’nde, Nilüfer “Barış Meclisi”nde düzenlendi.

 

Nilüfer Belediyesi’nin 2015 yılı çalışmalarının yer aldığı kitapçığın dağıtıldığı toplantıda Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri uzun uzun anlatmak yerine barışa umuduna ilişkin açıklamalarda bulundu. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır, bir arada yaşamanın güzelliğine değindiklerini vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Tüm isteğimiz sevginin, kardeşliğin ve demokrasinin yaşam öz suyu gibi iliklerimize işlemesi yönündedir. 2009’dan beri, bu ülkenin büyükşehir, il, büyükşehir ilçe, ilçe ve belde olmak üzere 1397 belediyesinden biri, yani yalnızca Nilüfer Belediyesi, demokrasinin ekmek kadar, su kadar gerekli olduğunu, demokrasinin az ya da çok değil, öyle ya da böyle değil, ileri ya da geri değil, tanımı tek ve gerçek olan demokrasinin yaşama geçirilmesi gerektiğini söylüyor. Bugün geldiğimiz noktada, ne demek istediğimiz biraz olsun anlaşıldı mı? Biz demokrasi dedik, biz katılımcılık dedik, biz özgürlük dedik, biz sosyal belediyecilik dedik, biz eşitlik dedik, biz vicdan dedik” ifadelerini kullandı.


“Barış yoksa hizmet neye yarar”

5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 38. maddesinde, belediye başkanının görev ve yetkileri arasında “Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak” tanımlamasının yer aldığına dikkat çeken Başkan Bozbey, “İşte, bir belediye başkanı, barış içerisinde ve yukarıda saydığım odak noktaları çerçevesinde gerçekleştirilen hizmetlerle huzuru, esenliği, sağlığı ve mutluluğu tesis eder. Sorarım size: Bugün, barış olmadan mutluluk mümkün müdür? Bugün hangimiz, tam anlamıyla huzur içindeyiz? Evet, 2015 yılı da hizmetlerimizle dolu dolu geçti. Peki bu hizmetler, halkımız tarafından bugün geldiğimiz noktada, her gün şehit haberleri alırken, her gün yüreğimiz yanarken mutlu bir şekilde kullanılabiliyor mu? Soruyorum size, barış yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, korku geniş gövdesiyle hepimizin bedenlerinde kocaman bir yük oluyorsa hizmet neye yarar?” diye konuştu.


“Tepki gösterme kararındayız”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’de yaşan terör olaylarına ilişkin yine katılımcılık anlayışı ile Nilüferlilerle, Mahalle Komiteleri ve muhtarlarla beraber tepki gösterme ve duyurma kararında olduklarını belirterek şöyle devam etti: “Biz, bu ülkede, ölüm değil, yaşam kutsanana dek duruyoruz. Biliyoruz ki, teröre istediğini vermek istemiyoruz. Terörün saldığı korkuya teslim olmak istemiyoruz. Kimsenin korkusunu tetiklemek, kimseye ‘Evinizde kalın’ demek, ‘Sokaklara çıkmayın’ demek değil niyetimiz. Ama hiçbir şey olmamış gibi yapmak da istemiyoruz. Çünkü bu ülkede, her gün bir şeyler oluyor, bu ülkede olan şeyler kayıplarımızı artırıyor, acılarımızı tazeliyor ve bir acı daha yeni yerleşmişken, bir diğeri üzerine ekleniyor.

 

O nedenle hiçbir şey olmamış gibi yapmak değil, tepkimizi duyurmak, çığlığımızı duyurmak, silahlara, bombalara, saldırılara, teröre, teröriste ve teröre destek verenlere dur demek istiyoruz. O nedenle duruyoruz. Tüm açık alan etkinliklerimizin konserlerini iptal ediyoruz. Bugün itibariyle, içimizdeki tepkiyi sesli olarak dile getiriyor, kaynaklarımızı barışın çocuklarını yetiştirmeye, barışı bu ülkede kalıcı hale getirmeye yönlendiriyoruz.


Sizlerden de bu tepkiyi tüm yurda duyurmanızı bekliyoruz. Bu ülkede, bu güzel topraklarda ölümün değil, yaşamın sesi çağlasın, barışın türküsü gökyüzünde yankılansın istiyoruz. Yaşam normalleşinceye kadar, huzur ve güven ortamı gelişinceye kadar duruyoruz. Biz istiyoruz ki, yaşam dolu, huzur dolu görüntüler Bursa’ya, ülkemize ve hatta tüm dünyaya hâkim olsun. Biz diyoruz ki, “insana barış yakışır, silahlar bir an önce sussun.”

 

“Barışın çocuklarını yetiştireceğiz”

Belediye olarak kaynakları, “Barışın Çocukları”nı yetiştirmeye ayıracaklarını vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer'de çocuklara yönelik birçok projenin olduğunu söyledi. Bozbey, “Geleceğimizi, geleceğin yöneticilerini yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızı; barış duygusu içinde, uzlaşı kültürü içinde, demokrasiye inancı olan, özgür, sorgulayan, eşitlik ilkesine sahip çıkan insanlar olarak yetiştirmek, yerel yönetimlerin görevi ve sorumluluğudur” ifadesini kullandı. Kırsalda pozitif bilimlerin ışığında, sanat, kültür ve spor tabanlı atölyeler başlattıklarını belirten Başkan Bozbey, tüm bu çalışmalarla geleceğin mimarı olacak “Barışın çocuklarını” yetiştireceklerini vurguladı.