haber

Bozbey: “Yatırımlar tek elden yönetilmeli”

Soğuk havaya rağmen ilgi ve katılımın yüksek olduğu buluşmada Bozbey, mahalle sakinlerine devam eden projeler ve mahalle komiteleri hakkında bilgi verdi.

Bölgedeki okul ihtiyacı, sosyal alan ve parkların yetersizliğinden yakınan mahalle sakinlerinin Başkan Bozbey’e ilettiği temel problem ise ulaşım oldu. Mahalle sakinleri Demirci’yi kente bağlayan Kavaklıdere Caddesi’ndeki yol çalışmasının tamamlanmamasından yakınırken, Başkan Bozbey ise mahallelinin tepkisine neden olan bozuk yolların nedeni olarak UEDAŞ’ın geciken altyapı yatırımlarını gösterdi. Bunun üzerine bir vatandaş Başkan Bozbey’e “Neden kurumlar birbiriyle bağlantılı olarak, koordine halinde çalışamıyor. Bu iletişim eksikliği ve planlama hatalarının sıkıntısını neden biz çekiyoruz?” sorusunu yöneltti.

Yerel yönetimler ve altyapı kurumları arasındaki koordine eksikliğinin Türkiye’nin temel sorunu olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise “Aslında Büyükşehir Belediyesi çatısı altında belediyeler ve altyapı kurumları arasında iletişimi sağlaması ve yatırım planlamasına yön vermesi gereken AYKOME isimli bir kurum var. Ama bu kurum içinde de koordinasyon problemi var. Göreve ilk başladığım 1999 yılında AYKOME toplantısında, Bursa’daki tüm belediyelerin başladıkları çalışmalarda altyapı ve üst yapı hizmetlerini aynı anda, yollar delik deşik olmadan yürütebilmesi için hizmetlerin ve ödeneklerin tek elden yönetilmesini sağlayacak havuz projesi önerisi getirdim. Böylece büyük bir israfın da önüne geçecektik. Ancak bu öneriye önce altyapı kurumları karşı çıktı” diye konuştu.