haber

Bu sergide “Çizginin Şakası Var”

Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi’nde bulunan Karikatür Atölyesi’nde eğitim alan öğrenciler, bir yıllık çalışmalarından bazı eserleri açtıkları sergiyle izlenime sundu. Konak Kültürevi’ndeki serginin açılışına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş ile davetliler katıldı. Eğitmenliğini Ahmet Aykanat ile Mehmet Kahraman’ın yaptığı atölyeye katılan öğrencilerin çalışmaları, izleyenleri hem güldürdü hem düşündürdü. Serginin açılışını yapan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, “Atölyemizde eğitim alan çocuklarımız, çalışmalarıyla bizi hem gururlandırıyor hem de onurlandırıyor. Bütün çalışmalarınızı çizgiyle anlatmaya devam edin” dedi.

 

2011 yılından bu yana devam eden Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi’nde ustaların yetiştiğini kaydeden eğitmen Ahmet Aykanat da, “Bu yıl ulusal alanda 21 ödül aldık. Atölyemiz ülke çapında parmakla gösterilmeye başlandı. Bu başarıların hepsi Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle oldu. Bize her zaman destek olan Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Meclisi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına eğitmenlere çiçek vererek teşekkür etti. Meclis Üyesi Okumuş, eğitmenlerle birlikte öğrencilere katılım sertifikalarını verdi.

 

Çalışmalar kitapla kalıcı hale getirildi

Karikatür Atölyesi öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı eserler Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl da kitap haline getirildi. 5. seriye ulaşan Çizgini Şakası Var isimli kitap, sergiyi gezen sanatseverlere armağan edildi. 8-15 yaş arası 98 öğrencinin 98 eserinin yer aldığı sergi, 8 Haziran tarihine kadar izlenime açık kalacak.