haber

Bu yarışın geliri sokak hayvanlarına

Alman çoban köpekleri, Nilüfer Belediyesi ve Alman Çoban Köpekleri Irk ve Spor Derneği ortak organizasyonuyla Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde yarıştı. Hayvan dostlarının yoğun ilgi gösterdiği Marmara Cup 2017 Yarışması’nda Alman çoban köpekleri sokakta yaşayan can dostlar için mücadele etti. Marmara Cup 2017 Yarışması'na Marmara Bölgesi'nden 100’ün üzerinde köpek katıldı.


Üçevler Spor Tesisleri’nde düzenlenen yarışmayı, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Muhammet Aydın, Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş  ve çok sayıda hayvansever izledi.


Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, sosyal bir amaç taşıyan yarışmanın aynı zamanda uluslararası olduğuna dikkat çekti. Kayaoğlu, "Bu yarışma, Türkiye’de Alman çoban köpeklerinin kalitesinin arttırılması, doğru üretimin sağlanması ve Alman çoban köpeği meraklılarına  doğru  bilgi verilmesi anlamında da önemli bir yere sahip. Alman Çoban Köpeklerinin ırk standartlarının belirleneceği buradaki yarışmalar sonucunda elde edilecek gelir sayesinde sokak hayvanlarının ihtiyaçları karşılanacak” dedi.


Sokak hayvanlarına yönelik farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Kayaoğlu, “Artan dünya nüfusuyla birlikte hayvan nesli giderek yok oluyor. 2050 yılında dünyamızı 10 milyar insanın paylaşacağı öngörülüyor. Ama ne yazık ki hayvan dostlarımız; hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı gibi nedenlerle giderek yok oluyor. Yani biz çoğalıyoruz, onların nesli tükeniyor. Hayvanlar sokaklarda zor şartlar altında yaşıyor. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı. Bir kap suyun bile çok büyük önemi var. Nilüfer Belediyesi olarak, beslenme odaklarımızla, kedi evlerimizle, ‘Bir kap su’ gibi projelerimizle elimizden geleni yapıyoruz. Gönüllü hayvanseverlerin desteğiyle bu çabalarımızı daha da geliştirmek en büyük arzumuz. Can dostlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Nilüfer Belediyesi olarak, can dostlarını sahiplendirme konusunda da  ciddi çalışmalar yapıyoruz. Terk edilen sokak hayvanlarının bir kısmı bizim barınaklarımızda yeni sahiplerini bekliyorlar” diye konuştu.


Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş da Nilüfer Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Marmara Cup 2017 Yarışları'nı Süha Karabul’un Ober  isimli Alman çoban köpeği birinci tamamlarken, Doğuş Kaan Muzır’ın Baron isimli köpeği ikinci, Halit Eker’in köpeği Nexus da üçüncü olarak tamamladı. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Ayrıca  yarışların düzenlenmesinde katkı sunanlara da plaket verilerek teşekkür edildi.