Bulgar gazetecilerden Nilüfer Kent Konseyi’ne ziyaret

Bulgar Gazeteciler Birliği Yönetimi (SBJ)’nin Bursa temasları devam ediyor. “Yerel Medyanın AB ile Uyumu” projesi kapsamında Mudanya Gazeteciler Derneği davetiyle çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Snezhana Todorova başkanlığındaki Bulgar Gazeteciler Birliği Yönetimi ile radyocular ve gazetecilerden oluşan heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ardından Nilüfer Kent Konseyi’ni de ziyaret etti.

Heyeti Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, NKK Genel Sekreteri Elvan Atay ile çalışanlar karşıladı. Çalışmaları hakkında bilgi veren Şazi Çavuşoğlu, kurum olarak Türkiye’ye örnek projelere imza attıklarını belirtti. Çevreci, eşitlikçi, demokrasi kültürü gibi temel ilkelerine de değinen Çavuşoğlu, çalışmaları üzerindeki basın ve medyanın önemine de vurgu yaptı.

Çavuşoğlu’nun sunumunu dikkatle dinleyen Snezhana Todorova başkanlığındaki heyet, örnek projelerin iş birliği projeleriyle daha geniş kapsamlı hale getirilebileceğini dile getirdi.