haber

Bursa’da Küba rüzgarı esecek

Küba Büyükelçisi Jorge Queseda, eşi ve Jose Martı Küba Dostluk Derneği Bursa Şubesi ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Bursa’da çok sıcak ilgiyle karşılandıklarını ifade eden Büyükelçisi Queseda, düzenlenecek etkinliklerle Küba kültürünün daha iyi tanınacağını kaydetti. Bursa’nın Küba ile iyi ilişkileri olduğuna dikkati çeken Queseda, “Bursa’da bir dizi Küba etkinlikleri kültürel anlamda renkli organizasyonlara imza atacak. Küba müzikal anlamda çok zengin. Bu kültürün daha yakından tanıtılacağı için memnunum” dedi. 

Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile Küba projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Queseda, “Önümüzdeki günlerde çocuk kumpanyası çalışmasını Türkiye’ye getireceğiz. Bu çalışmayla genç ve çocukların kültürel eğitim verilmesi hedefleniyor. Küba’dan drama eğitmenleri gelecek ve projeyi hayata geçirecekler. Kurum olarak sizlerin projeye desteğini bekliyoruz” diye konuştu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey ise Küba ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, “Küba’nın Cerro Belediyesi ile kardeş kentiz. Mayıs ayında yapılacak spor şenliklerine Küba’dan öğrencilerin de katılmasını isteriz. Nilüfer Belediyesi olarak her zaman kültürel çalışmaların yanındayız. Küba’nın projesine de gerek desteği vermeye hazırız” diye konuştu. 
Ziyaretin sonunda Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilen Özlüce Kültür Evi’nin ipek kumaş üzerinde fotoğrafının yansıtıldığı tablosunu Küba Büyükelçisi’ne hediye etti.