haber

Bursa Nilüfer Tenis Kulübü Derneği’nden Bozbey’e ziyaret

Bursa’da tenis sporunu yaygınlaştırmak için kurulan Bursa Nilüfer Tenis Kulübü Derneği yönetimi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Dernek yöneticileri, amaçlarının ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atacak yeni tenisçiler yetiştirmek olduğunu kaydetti.

 

Dünya’da en yaygın bireysel spor dalları arasında gösterilen tenis sporunu Bursa’da geliştirmek amacıyla kurulan Bursa Nilüfer Tenis Kulübü Derneği, ilk ziyaretini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e gerçekleştirdi. Bursa Nilüfer Tenis Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sekmen ile  Hande Megrel, Gülcihan Mutlu Kahraman ve Nedim Yılmaz, Başkan Bozbey ile Halk Evi’nde bulunan Başkanlık Makamı’nda bir araya geldi.

Yeni kurulan dernek yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de sporun, sanatın, eğitimin, bilimin ve kültürün gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Bozbey, Bursa Nilüfer Tenis Kulübü Derneği’nin de kentte tenisin yaygınlaşmasına büyük katkılar vereceğine ve bu yönde  çalışmalar yürüteceğine inandıklarını söyledi.

Tenis sporunun odaklanma, özgüvenin artması, sosyalleşme ve amatör olarak ilerleyen yaşlara kadar yapılabildiğini söyleyen Bursa Nilüfer Tenis Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sekmen, tenis sporunun ilgi odağı haline gelmesi için çaba göstereceklerini kaydetti. Sekmen, “Dernek çatısı altında tenisle ilgilenen kişilerce yapılacak organizasyonlarla bu spor tüm kesimlere daha etkili tanıtılacak ve  her yaştan kişilerce katılımı artırılacak. Tenisin özellikle gençlerin ilgi odağı haline getirilmesi sağlanacak. Ayrıca, toplumda bilinçlenme, spor sevgisi, sosyalleşme, iletişimin gelişmesi, daha sağlıklı beden ve düşünce yapısı gibi önemli katkılar olacaktır” dedi.