haber

Bursalı iş adamlarına yatırım çağrısı

Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili ve Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay ve beraberindeki heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.


Bulgaristan Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı ve HÖH Milletvekili Hristo Biserov, HÖH Milletvekili ve Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı Ramadan Atalay, Samuil Belediye Başkanı Beytulla Salih, Isperih Belediye Başkanı Beysim Basri, Kubrat Belediye Başkanı Remzi Halilov, Zavet Belediye Başkanı Ahter Veliev ve Tsar Kaloyan Belediye Başkanı Ahmed Ahmedov Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.

Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan'ın da katıldığı ziyarette, Bulgaristan Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Hristo Biserov, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi gerektiğini belirtti ve yoğun bir Balkan göçmeni nüfusunu bünyesinde barındıran Bursa ve Nilüfer’in önemine değindi.

HÖH Milletvekili ve Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay da bu ilişkilerin ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesi gerektiğini söyledi. Ziyarete katılan belediye başkanlarının bölgelerinde önemli faaliyetler yaptığının altını çizen Atalay, “Türkiye’deki gelişmeyi bizler de yakından izliyoruz. Bu gelişme doğrultusunda başta Bursalı yatırımcılar olmak üzere Türk iş adamlarımızı Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelere yatırım yapmaya davet ediyoruz," diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise gerek kardeş belediyecilik ilişkileri gerekse ikili ilişkilerle Bulgaristan ile katedilen yolu hatırlattı. ”Bursalı iş adamlarının bu samimi çağrıya aynı içten duygularla karşılık vereceklerinden eminim,” diyen Başkan Bozbey, Nilüfer’in aynı zamanda bir kültür sanat kenti olduğunu vurguladı ve  konuk belediye başkanlarına Bal-Göç’ün de içinde yer alacağı belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin kültür-sanat, eğitim ve spor alanlarında birlikte geliştireceği ortak çalışmaları hayata geçirme sözü verdi.