haber

Çakırlı’ya Nilüfer eli değdi

Nilüfer Belediyesi kardeş şehir belediyelerine verdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. Kardeş belediye olan Orhangazi’nin Çakırlı Beldesi’nde Nilüfer Belediyesi tarafından 800 metrekarelik alanda çay bahçesi ve 15 dönümlük arazide de park yapıldı. Toplam 300 bin TL’ye mal olan projenin açılışı görkemli bir törenle yapıldı. 


Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Başkan Mustafa Bozbey, kardeş kentlere önem vererek, her zaman bilgi birikim paylaşımında bulunduklarını ifade ederek, “Kardeş kentlerimizde birbirimizi anımsatacak değerler bırakmaya da çok önem veriyoruz. Dostluğumuzun nişanı olarak kabul ettiğimiz parklar, Nilüfer’in en güzel köşeleri bizim için. Çakırlı’da bugün açılışını yaptığımız Nilüfer Çay Bahçesi ve Atatürk Parkı da aramızdaki yakın dostluğun simgesi olarak bizi çok onurlandırıyor. İki belediye el ele vererek buradaki önemli bir sosyal eksiği giderdik. Bölge halkına hayırlı olsun. Kardeşimiz olan Yeniköy’ün istediği projeye de önümüzdeki günlerde başlayacağız,” dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da yapılan projeyle Çakırlı’nın önemli bir ihtiyacının sona erdiğini belirterek, “Çakırlı halkı demokrattır, aydındır, her hizmete layıktır. Belde belediyelerini kapatıyorlar. Gerekçeleri bütçesinin az olduğu ve idare olamadıklarıdır. Onlar yüreğiyle, azmiyle, insani ilişkileriyle hizmet edip, alıyorlar. Buraları kapatacaklar, o zaman yöre insanı nasıl ulaşacak büyükşehir belediye başkanına? Bu beldeler demokrasinin beşiğidir,” diye konuştu. 

Çakırlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Dalyan da sosyal donatı alanlarının, sosyal ilişkileri geliştirdiğine dikkati çekerek, “Bu tür projeler, küçük yerlerde büyük önem arz eder. Kardeş belediye çatısı altında, iki belediyenin işbirliği bu güzel projeyi ortaya çıkardı. Başkan Mustafa Bozbey ve ekibine katkılarından dolayı yürekten teşekkür ederim,” diye konuştu. CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik de iki kardeş belediyenin örnek bir projeyi hayata geçirmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

Konuşmalarından ardından Başkan Mustafa Bozbey’e katkılarından dolayı plaket ve Çakırlıspor’un forması hediye edildi. Daha sonra Başkan Bozbey ve açılışa katılanlar, park ve çay bahçesinin kurdelasını kesti. Açılış sonrası Bozbey ve beraberindeki protokol, ressam ve eğitmen Maral Köse’nin resim sergisini de gezdi.