Nilüfer’deki başarılı öğrenciler, karne hediyelerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den aldı. Nilüfer Belediyesi tarafından 2005 yılında başlayan ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği” bu yıl da coşku içinde gerçekleşti.   Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda düzenlenen Bisiklet Dağıtım Şenliği’ne öğrenciler aileleri ile birlikte katıldı. Şenliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Nilüfer Belediyesi Koordinatörü Seden Bozbey, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci aileleriyle birlikte katıldı.


Şenlikte, Nilüfer'de toplam 90 ilkokul ve ortaokulda eğitim gören ve okul yönetimi tarafından belirlenen en başarılı 450 öğrenciye bisikletleri, kask ve dizlikleriyle birlikte armağan edildi.


BOZBEY: BİSİKLET DÜNYANIN EN ÇEVRECİ ARACI


5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, dünyanın en çevreci ulaşım aracı bisikleti yaygınlaştırmak istediklerini dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "13 yıldır binlerce çocuğumuzu bisikletle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bisiklet, dünyanın en çevreci aracıdır. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin çevreye sahip çıkma bilincine kavuşmaları ve çevreye sahip çıkacaklarına olan inancımız, bu projenin devamını oluşturmaktadır. Bugün Nilüfer bisiklet kullanımıyla, bu alanda düzenlenen etkinliklerle, bisikletin yaşamdaki yeriyle ve bisiklet yollarıyla örnektir, öncüdür hatta ülkemizde tektir diyebiliriz. Yine Nilüfer 153 kilometrelik bisiklet yollarıyla Türkiye'de en önde yer almaktadır. Aynı zamanda bisiklet  kullananların trafik güvenliğini artırmak amacıyla uluslararası standartlara uygun olarak da bisiklet yollarını mavi renge boyuyoruz. Böylelikle bu şeridin dikkat çekici ve uyarıcı olmasını sağlamış oluyoruz" diye kaydetti.


BOZBEY: KASK VE DİZLİKLERİNİZİ TAKIN


Araç ve bisiklet sürücülerinden talebi olduğunu söyleyen Bozbey, " Hepimiz araç kullanıyoruz, ancak araç kullanıcılarının özellikle yaya olarak insan gördüğünde yol vermeli, bisikletli gördüğünde bisikletlinin güvenli sürüş yapabilme imkanını oluşturacak düzeyde bir hızı olmalı. Çocuklarımız ve bisiklet sürücülerinden de, bisikletlerini kullanırken mutlaka yapmış olduğumuz mavi boyalı bisiklet yollarını kullanmalarını özellikle rica ediyorum. Bu bir alışkanlık haline gelmeli diye düşünüyorum. Biz Nilüfer Belediyesi olarak bu alışkanlığı oluşturma çabasındayız. Ama en önemlisi bisiklet kullanıcılarının bisiklet kullanırken mutlaka kasklarını, eldivenlerini ve dizliklerini kullanmalarını istiyoruz" dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hayata geçirilen Nilespit projesiyle birlikte Nilüferliler'in, bisikletle kolay, sağlıklı ve çevreci ulaşımın keyfini çıkardıklarını söyledi. Bozbey, "2015’te, 3 istasyonumuzda, 35 akıllı bisikletle başlayan hizmetimiz kısa sürede büyük ilgi gördü, kapsamı genişledi. Bugün itibariyle 21 istasyonda, 278 adet park ve 187 adet akıllı bisikletimiz Nilüferlilerin hizmetindedir. Abonelik sistemiyle hizmete sunduğumuz, kredi kartıyla da kullanılabilen ve saati 1 TL’ye kiralanan bisikletlerimizi kullanan kişi sayımız da bugün itibariyle 7376 kişidir" şeklinde konuştu.


Bozbey konuşmaların ardından çocuklara bisikletlerini armağan etti. Bisikletlerine kavuşan öğrenciler de sevinçlerini bisikletlerinin zillerini çalarak gösterdi. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, Başkan Bozbey ile bol bol fotoğraf çektirerek teşekkür etti.


ÖZEL ÖĞRENCİLER DE BİSİKLETLERİNE KAVUŞTU


“En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği” projesi kapsamında Nilüfer’de bulunan devlet okullarının yanı sıra özel eğitim okullarında eğitim alan engelli bireylere de yıl sonunda bisiklet hediye edildi. Mitat Enç Özel Eğitim Okulu Salonu’nda düzenlenen törende, İpek Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Mitat Enç Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu, Alaattinbey Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu ile Duyum İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’ndan 44 başarılı engelli birey, karne hediyelerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Öztürk'ün elinden aldı. Bisiklete kavuşan öğrenciler sevinçlerini aileleri ile paylaştı.