haber

Çamlıca’ya modern spor tesisi

Amatör ve profesyonel spor dallarına verdiği destekle gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için çok sayıda projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, İhsaniye’nin ardından Çamlıca Mahallesi’ni de yeni bir spor tesisine kavuşturdu. Nilüfer Belediyesi tarafından yapılarak Nilüfer Çamlıca Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne tahsis edilen Çamlıca Parkı, Spor ve Sosyal Tesisleri’nin açılışına ilgi büyük oldu. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ekrem Barışık, Nilüfer Belediyesi eski başkanlarından Ziya Güney, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çamlıca mahalle muhtarı ve Spor Kulübü Başkanı Orhan Öztürk, Başkan Bozbey’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, bölgede hayata geçirilen projelere değindi. Çamlıca’nın sürekli gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Öztürk, bölgedeki okul sıkıntısı konusunda da Başkan Bozbey’den destek istedi.

 

24 spor tesisi kazandırdık

İnsana yönelik yatırımlarla Nilüfer’de her yaştan, her kesimden vatandaşı gülümsetmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Bozbey sadece spor alanında bile çok sayıda tesis yaptıklarına dikkat çekti. Başkan Bozbey “Biz göreve geldiğimizde Nilüfer’de tek bir spor tesisi yoktu. Kentimize 24 spor tesisi kazandırdık. Her mahalleye halı saha kampanyamız doğrultusunda bugün Nilüfer’de 33 mahallemizde halı sahamız yaşama geçirilmiş durumda. Ayrıca 10 mahallemizde de sosyal tesisi de bulunan halı sahamız bulunuyor” dedi.

 

Kenti yepyeni projelerle donatırken, mevcut çalışmaları da iyileştirdiklerini belirten Başkan Bozbey “Çamlıca Mahallemizde bulunan bu alanı da daha kapsamlı, daha çok vatandaşımıza hizmet sunacak hale getirdik. Nilüfer’de bu tesisimizle birlikte park sayımız 229’a çıktı. Şimdi, yeşil alanıyla, yürüyüş yoluyla, halı sahasıyla, çocuk oyun alanıyla bu bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımızın sporla dolu, keyifle dolu zaman geçirecekleri bir alan oldu” diye konuştu.

 

Spor Şenlikleri’ne davet

2002 yılından beri düzenledikleri Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne tüm Nilüfer halkını davet eden Bozbey, “Bu şenlikler, kentimiz için olduğu kadar dünya barışı için de büyük kazanım. Her yıl binlerce çocuk ve genç bu şenliklerde buluşarak birbirleriyle mücadelenin değil, dostluğun paydasında buluşuyorlar. Nilüfer’in en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul ettiğimiz Uluslararası Spor Şenliklerimizi her birimizin sahiplenmesi gerekiyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve davetliler tesisin açılış kurdelesini kesti. Başkan Bozbey ve protokol üyeleri açılış sonrası penaltı atışı yaparak renkli görüntülere imza attı.

Törenin sonunda Çamlıca Mahalle Muhtarı Orhan Öztürk, Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.