haber

Can dostlar için beslenme otomatları

Nilüfer Belediyesi can dostlar için, kentin farklı noktalarına beslenme otomatları yerleştirmeye başladı. İlk olarak Görükle’de faaliyete geçirilen beslenme otomatları güneş enerjisiyle çalışıyor.

 

Nilüfer Belediyesi sokakta yaşayan can dostların beslenmeleri konusunda çalışmalarını yeni projelerle sürdürüyor. Bu kapsamda yeni bir proje daha hayata geçirildi.
Hem dönüştürülebilir enerji yoluyla çevre kirliliğinin önlenmesi hem de sokak hayvanlarının beslenmesi için geliştirilen “Can Dostlarımızı Besleme Otomatı” projesi ilk olarak Görükle Mahallesi’nde faaliyete geçirildi.
Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar ile Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner ilk beslenme otomatının faaliyete geçirilmesine eşlik ettiler.
Güneş enerjisi ile çalışan beslenme otomatlarıyla zor iklim koşullarında beslenemeyen sokak hayvanlarının sağlıklı mamaya erişimi sağlanmış olacak.
Can dostlara mama desteğinde bulunmak isteyen hayvanseverler, otomata 1 TL attığında otomattan 30 gram mama hazneye boşaltılacak.
Uzaktan da takip edilen otomatlara, bu sayede mama bittiğinde kısa sürede takviye yapılacak.
İlk olarak Görükle Mahallesi’nde faaliyete geçirilen beslenme otomatları kısa sürede Nilüfer’in farklı noktalarında da yaygınlaştırılacak.