haber

Çevreci öğrencilere tiyatro ödülü

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 2014-2015 eğitim öğretim yılında Nilüfer’deki birçok okulda verdiği geri kazanım eğitimlerinde başarılı olan ve aldıkları eğitimleri günlük hayatlarında uygulayan öğrenciler, tiyatro gösterisiyle ödüllendirildi.

 

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın (ÇEVKO) desteğiyle ‘Çevreci Kedi Çevki’ adlı tiyatro oyunu çevreci öğrenciler için Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sergilendi.  Çevre ve geri kazanım temalı tiyatro oyununu 6 okuldan toplam 400 üçüncü sınıf öğrencisi izledi. Oyunda çevreci kedi Çevki, daha temiz bir dünya için herkesin yapması gerekenleri anlatırken öğrencileri de bol bol güldürdü. Oyunu keyifle izlediklerini belirten öğrenciler çevre konusunda aldıkları eğitimleri de pekiştirdiklerini söylediler. Çevre konusunda artık daha bilinçli olduklarını dile getiren öğrenciler, büyüklerini de bu konuda takip altına alacakları sözünü verdiler.

 

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever de çevreci öğrencilerin hepsine en kısa zamanda geri kazanım kutusu göndereceğini belirtti. Bu tür etkinliklerle çocukları bilinçlendirme çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Vatansever, çevreci kedi Çevki’ye ve ÇEVKO Temsilcisi Baran Erdoğan’a da sergiledikleri oyun için çiçek vererek teşekkür etti.