haber

CHP’liler dayanışma yemeğinde buluştu

Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Dayanışma Yemeği Nilüfer Buluşması’nda seçim öncesinde CHP’lilerden birlik ve beraberlik mesajları geldi. İkinci kez düzenlenen Dayanışma Yemeği’nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP’nin tüm İlçe Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları, il ve ilçe yöneticileri ve CHP Bursa milletvekili adayları bir araya geldi. Toplantıda yapılan konuşmalarda ‘Önce insan’ diyen CHP’nin projelerine değinildi ve hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışın iktidar olacağı mesajları verildi.

 

‘Adaylarımızla birlikte olmalıyız’

Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  kritik seçim sürecine girildiğini belirterek ‘beraberlik’ çağrısında bulundu. Başkan Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok önemli bir sürece girdik, 7 Haziran hepimiz için önemli, ülkemiz için de önemli, geleceğimiz için de önemli. Bizler hem yönetici olarak hem de Meclis Üyeleri olarak adaylarımızın, İl Başkanımızın, çalışma arkadaşlarımızın sürekli yanında olmak zorundayız. Bizim için bir insan dahi çok önemli. Çünkü bazen öyle oluyor ki bir oy dahi bir milletvekilinin daha seçilmesine neden oluyor. Bu nedenle özellikle meclis üyesi arkadaşlarımızdan bu süreçte adaylarımızın yanında olmalarını istiyoruz.”

 

‘7 Haziran kadınların seçimi olacak’

Başkan Bozbey, 7 Haziran’daki seçim sürecinin 2019’daki seçimler için bir hazırlık anlamına geldiğini belirterek buna göre çalışılması gerektiğini söyledi. Bozbey şöyle devam etti:  “2019’a hazırlık yapmak zorundayız. Önümüzdeki 4 yıl seçim yok biliyorsunuz, öyle görünüyor. Onun için de 7 Haziran’a giden bu süreç 2019 için de bir ivme olacaktır. Artık bugünden itibaren 7 Haziran’da göstereceğimiz başarı bizi 2019’da Bursa’da ve Türkiye’de başarıya götürecektir. Bunu ben sizden rica ediyorum. Planlarımızı programlarımızı buna göre yaparak engelleri aşmak zorundayız. Ama burada yine de hepimize düşen sorumluluklardan bir tanesi kadınlarımızla ilgili. Erkeklerimiz de çalışacaktır ama kadınlarımıza özel bir önem var, özel bir görev var. Yani bu seçim kadınların seçimi olacak. Ben bunu her yerde ifade etmeye çalışıyorum. Ulaşılmadık kadın kalmamalı özellikle kadınlarımızı iş sahibi yapmamız lazım” dedi.


‘Hedef CHP’yi iktidara taşımak’  

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız da 7 Haziran seçim sürecinin başarılı olacağına inandığını belirtti. Yıldız, “29 Mart sürecini bütün örgütümüzle, bütün partililerimizle gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir şekilde Türkiye’ye, diğer partilere örnek olacak bir şekilde demokrasi şöleni içerisinde sonuçlandırdık. Bu akşam burada daha önce de Mudanya’da gerçekleştirdiğimiz toplantının bir yenisini yapıyoruz. Hedefimiz bu süreçte çok iyi bir çalışma yaparak partimizi iktidara taşımaktır” dedi.

 

Birlik ve beraberlik mesajı veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da “Mudanya’da 30 Mart’ta doğan güneş, 7 Haziran’da da Türkiye’de doğacak” dedi.