haber

Çin’den gelen heyet Nilüfer Belediyesi’nin EFQM Mükemmellik Modeli’ni inceledi

Nilüfer Belediyesi’nin 2003 yılından bu yana uyguladığı EFQM Mükemmellik Modeli, birçok kurum ve kuruluşa örnek oluyor. EFQM Mükemmellik Modelini kendi kurumlarında uygulamak isteyen Çin Halk Cumhuriyeti’nin Shaoxing kentinde bulunan YueXiu Hotelcilik Yüksek Okulu’ndan gelen heyet, Nilüfer Belediyesi’nin bu yöndeki çalışmalarını inceledi. YueXiu Hotelcilik Yüksek Okulu Dekanı George Ubbelohde ile Dekan Yardımcısı Dr. Steve Shang, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile bir araya gelerek, süreç hakkında bilgi aldı. Görüşmede, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Nazlı Yazgan ile Adil Kayaoğlu, EFQM Türkiye Elçisi Celal Seçkin de yer aldı. Çin’den gelen heyet, Nilüfer Belediyesi’nin EFQM Mükemmellik Modeli odaklı Strateji, Süreç, İşbirlikleri ve İnsan Kaynakları yönetimlerini inceledi.

 

EFQM Mükemmellik Modeli kurumsallaşması ve sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Bu sağlandığı taktirde, modelle birlikte başarı da gelecektir” dedi. Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Yönetim Sistemi Uygulamaları’nın faydalarını gördük. EFQM Mükemmellik Modeli, Nilüfer’in bu konuma gelmesinde bizi tetikledi.”


EFQM Mükemmellik Modeli için pilot okul seçildiklerini ifade eden YueXiu Hotelcilik Yüksek Okulu Dekanı George Ubbelohde, “Amacımız, modeli uygulayarak, Çin’in yegâne okulu olmak” dedi. Ubbelohde, Nilüfer Belediyesi ile diğer kurum ve kuruluşlardan öğrendikleriyle kararlılık seviyesine gelmeyi planladıklarını ifade etti. Heyet, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni de gezerek, çalışmaları yerinde gördü.