haber

Cinsel şiddet Nilüfer’de masaya yatırıldı

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından Bursa’da yapılan 48.Ulusal Psikiyatri Kongresi kapsamında Nilüfer’de de bir etkinlik gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen söyleşide Prof. Dr. Şahika Yüksel, belde kadınlarına kadına yönelik cinsel şiddet hakkında bilgi verdi.

Kadına yönelik cinsel şiddetin Türkiye’de sıkça karşılaşılan bir konu olduğunu ifade eden Şahika Yüksel, “Etnik köken, din, sosyal sınıf, cinsel tercih, medeni durum şiddet oranını artırır. Cinsel şiddet her meslekten, her etnik sınıftan gelebilir. Cinsel saldırılar genellikle en yakında veya evde sıkça görülür. Her yaştan veya her türlü kadın cinsel saldırıya uğrayabilir. Cinsel saldırıları ispat ederken mağdurlar yeni travmalara maruz kalmaktadır,” dedi.

Baskı ve kontrolün ekonomik şiddeti de beraberinde getirdiğini ifade eden Yüksel, “Kontrol altına tutmak ve kıskanmaktan dolayı kadının çalışmasına engel olmak, ekonomik şiddete en iyi örnektir. Cinsel şiddete maruz kalan mağdur en çok aileden korkuyor. Aileler bu tür olaylarda mağdura destek olmalı,” şeklinde konuştu.

Söyleşiden önce Nilüfer Kent Konseyi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından sahnelenen Sessiz Çığlık adlı oyun da beğeni topladı.