haber

Çocuk Akademisi Yaz Atölyeleri büyük ilgi gördü

Nilüfer Belediyesi’nin,  Kadın ve Çocuk Akademileri bünyesinde düzenlediği Yaz Atölyeleri büyük katılımla gerçekleşti. Yaz boyunca her gün farklı bir mahallede düzenlenen atölyelere katılan 3 bine yakın çocuk, hem eğlendi hem de yeni beceriler kazandı.

 

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Kadın ve Çocuk Akademileri’ndeki çalışmaları yaz aylarında kırsal mahallelere taşıdı.  Çocuk Akademisi Yaz Atölyeleri adı altında düzenlenen etkinliklere katılan 3-14 yaş arası çocuklar, eğlenceli ve bol aktiviteli zaman geçirdi.
Açık havada düzenlenen atölyelerde çocuklar, akıl ve zekâ oyunları ile çok yönlü düşünmeyi öğrenirken, Karagöz ve Hacivat gösterisi ile eğlendiler. Çocukların el becerilerini geliştirdikleri etkinliklerin yanı sıra takım ruhunu öğretecek yarışlar ve sokak oyunları da düzenlendi.
Sanat atölyeleri, kutu oyunları, yüz boyama, eğitsel parkur oyunları, kukla atölyesi gibi etkinliklerde keyifli vakit geçiren çocuklar, sihirbaz gösterisi, baloncuk gösterisi ve alana kurulan şişme oyun parkurunda da doyasıya eğlendiler.
Unçukuru, Güngören, Kayapa, İrfaniye, Kurtuluş, Demirci, Ürünlü, Yaylacılar, Akçalar gibi toplam 23 kırsal mahallede gerçekleştirilen Çocuk Akademisi Yaz Atölyelerine yaklaşık 3 bin çocuk katıldı