haber

Çocuklar Balat Atatürk Ormanı’nda doğa ve bilimle iç içe

Çocuklar Nilüfer’de dolu dolu bir yaz geçiriyor. Yaz tatili boyunca çocuklara yönelik sayısız etkinlik düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu etkinliklere yeni bir halka ekleyerek Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nu başlattı. Balat Atatürk Ormanı’nda düzenlenen yaz okulunun ilk günkü konukları Ataevler Mahallesi’nin çocukları oldu. Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nun açılışını yapan çocuklar heyecanlıydı. Bir gün süren kampa katılan 7-12 yaş grubundaki çocuklar gün boyu hem doğa ve bilim hakkında yeni şeyler öğrendi hem eğlendi hem de yeni arkadaşlıklar kurdu. Her gün Nilüfer’in farklı bir mahallesinden çocukların ağırlandığı kampta dönüşümlü bilim atölyeleri, drama atölyesi, kukla atölyesi ve bilim söyleşileri düzenleniyor. Kampa katılan çocuklara ayrıca Nilüfer Arama Kurtarma ekibi ile birlikte deprem tatbikatı, ilk yardım ve çadır eğitimi de veriliyor. Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nu Yaz okuluna katılan miniklere eğitimler, Çağdaş Drama Derneği’nin gönüllü eğitmenleri, NAK gönüllü eğitmenleri ile Samet Tuna, Funda İnci, Filiz Can, Erkan Bölükbaş ve Ata Yıldırım tarafından veriliyor.

Bilim, sanat ve eğlence bir arada

Nilüfer Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nda eğitim veren Funda İnci, çocuklarla bilim etkinlikleri ve doğa etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi. İnci “Burada Balat’ın doğal güzellikleri eşliğinde çocuklarla birlikte etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Her gün farklı mahallelerden yaklaşık 30 çocuk kampa katılıyor. 26 Ağustos’a kadar devam edecek olan yaz okulumuz tanışma ile başlıyor ardından sanatla bilimle iç içe etkinliklerle devam ediyor. Öğleden sonra da kukla atölyesi, drama atölyesi ve bilim şenlikleri düzenliyoruz. Tamamen ücretsiz olan yaz okulunu katılmak isteyen çocuklarımız mahalle muhtarlıklarına başvurabilirler” dedi.

Yaz okuluna 20 mahallenin çocukları katılıyor  

Ataevler Mahallesi çocuklarının katılımı ile başlayan Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu 2 Ağustos’ta Barış, 3 Ağustos’ta Beşevler, 4 Ağustos’ta Cumhuriyet, 5 Ağustos’ta İhsaniye, 8 Ağustos’ta Konak, 9 Ağustos’ta Kültür, 10 Ağustos’ta Odunluk, 11 Ağustos’ta Özlüce, 12 Ağustos’ta Yüzüncüyıl, 15 Ağustos’ta Alaaddinbey, 16 Ağustos’ta Altınşehir, 17 Ağustos’ta 30 Ağustos Zafer, 18 Ağustos’ta Görükle, 19 Ağustos’ta 23 Nisan, 22 Ağustos’ta Balat, 23 Ağustos’ta Işıktepe, 24 Ağustos’ta Ayvaköy, 25 Ağustos’ta Gökçe ve 26 Ağustos’ta İnegazi Mahalleleri’nin çocuklarını ağırlayacak.