haber

Çocuklar bu kütüphaneyi çok sevdi

Nilüfer Belediyesi’nin 2007 yılında Nilüfer-Akkılıç Kütüphanesi’ni açmasıyla başladığı kütüphane hizmeti, her geçen gün zenginleşerek devam ediyor. “Kütüphane Yaşayan Bir Yerdir” ilkesi ile Akkılıç Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi ve Şiir Kütüphanesi'nde her yaştan okura hizmet veren Nilüfer kütüphane haftasını yoğun bir program ile karşıladı.

Çocukların merak vitamini ile büyüyebilmeleri amacıyla kurulan Nilüfer Çocuk Kütüphanesi Misi Mahallesi’nde meraklı kitap okurlarına ev sahipliği yapıyor. 1 Mart tarihinden bu yana hizmet veren Çocuk Kütüphanesi Misi Mahallesi’ndeki çocukların uğrak mekanı olduğu kadar diğer mahallelerden ve okullardan gelen çok sayıda çocuğa da ev sahipliği yapıyor.

50. Kütüphane Haftası’nı kutlamak üzere gruplar halinde Çocuk Kütüphanesi'ne gelen minik okuyucular, kendileri için özel tasarlanan mekanların tadını çıkartıyor. Gelecek haftalara da taşacak olan bu buluşmalar Nilüfer Belediyesi Çocuk Kütüphanesi’nde her gün ortalama dört grup ile toplam bin 200 çocuğun kitaplarla yakınlaşmalarına sahne oluyor.

Her yaştan çocukların ilgisini çekebilecek kitapların yanı sıra yetişkinlere yönelik kitapların da yer aldığı kütüphanede üç çalışma salonu bulunuyor. Farklı yaşlardaki çocukların kendilerini rahat hissedebilecekleri bu alanlarda sadece kitaplar değil zeka geliştiren bulmacalar ve oyuncaklar da bulunuyor. Eski bir Bursa evinin aslına uygun yeniden yapılmasından sonra kurulan kütüphanede, internet erişimi ve süreli yayınlar bölümü de yer alıyor.