haber

Çocuklar Nilüfer’den dünyaya çevre mesajı verdi

Fethiye Ortaokulu öğrencilerinin ‘Gelecek İçin Çevre’ sloganıyla mahalle meydanında düzenledikleri geri dönüşüm defilesi ve mini konser büyük alkış aldı. Nilüferliler’in isteklerini, önerilerini yerinde dinlemek ve sorunların çözümü için her hafta cuma günleri makamını farklı bir mahalleye taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Fethiye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Bozbey’in Başkan Burada karavanının bulunduğu alanda, Fethiye Ortaokulu öğrencilerinin Dünya Çevre Günü kapsamında “Gelecek İçin Çevre” sloganıyla düzenlediği anlamlı bir etkinlik de vardı. Başkan Bozbey de, Fethiye Mahallesi’ndeki çalışmalarına öğrencilerin etkinliğine katılarak başladı. Geri dönüşümün önemine dikkat çeken etkinlikler düzenleyen öğrenciler bu çalışmalarıyla hem renkli görüntüler oluşturdu hem de anlamlı mesajlar verdi. Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Geri Kazanım Bürosu’nun 2015 yılından bu yana geri dönüşüme ilişkin eğitimler verdiği Fethiye Ortaokulu öğrencileri bu eğitimlerin sonucunda düzenledikleri etkinlikle büyük alkış aldı. Öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kıyafetleri sergiledikleri “Geri Dönüşüm Defilesi” ilgiyle izlendi. Fethiye Ortaokulu öğrencilerinin Tasarruf Orkestrası da büyük beğeni topladı. Öğrenciler renkli etkinlikleri ile tasarufun, geri dönüşümün, çevre sevgisinin önemi en güzel şekilde anlattı. Çevreyi ve doğayı korumaya yönelik mesajların yer aldığı etkinlikte öğrenciler tarafından hazırlanan sergi de dikkat çekiciydi. Sergiyi gezen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocukları duyarlılıklarından dolayı kutladı. Öğrencilerin Fethiye Mahallesi Meydanı’nda düzenledikleri gösteriyi CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Atakan Çorbacı ve Fethiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlı ile birlikte izleyen Başkan Bozbey, “Geleceğimize ancak bu şekilde sahip çıkarız’ dedi.

Çocuklar da katı atık tesisi istemiyor

Bozbey, “Biliyorsunuz Nilüfer’in önemli bir noktasında, çöp yığınlarının yapılacağı alanı oluşturuyorlar. Çocuklarımızın bugün burada bizlere verdikleri mesaj bu alanın yapılmaması yönünde. Çocuklarımız büyüklere “Geriye dönüşebilir tüm ürünleri doğaya atmayalım, onları toplayıp ekonomiye kazandıralım. Aynı zamanda da çöp deponi sahasına götürmeyerek o alanların uzun yıllar korunmasını sağlayalım’ mesajını veriyorlar” diye kaydetti. Mustafa Bozbey, Nilüfer Dayanışma Platformu’nun da 5 Haziran Pazar günü Kayapa’da yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne karşı FSM Bulvarı’nda bir yürüyüş düzenleyeceğini kaydederek, tüm Bursalıları etkinliğe davet etti.

Bozbey Fethiye Mahallesi’nin sorunlarını dinledi

Fethiye Ortaokulu öğrencilerinin Fethiye Mahallesi Meydanı’nda düzenledikleri gösterinin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Fethiye Mahallesi sakinlerinin talep, istek ve önerilerini dinlemek için Başkan Burada karavanına geçti. İlk olarak Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlı ile mahallenin sorunları hakkında konuşan Bozbey, Fethiye’nin her geçen gün geliştiğine dikkat çekerek, yatırımların devam ettiğini söyledi. Fethiye Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormanlı da genel olarak Nilüfer Belediyesi’nin bölgeye yapmış olduğu çalışmalardan vatandaşların memnun olduğunu söyledi. Ormanlı, yerleşik bir mahalle olmalarına rağmen en büyük sorunlarının ulaşım olduğunu söyledi. Başkan Bozbey de ulaşım sorunu konusunda sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirtti. Başkan Bozbey, mahalle muhtarıyla görüşmesinin ardından günlük randevularını Başkanlık Karavanı’nda gerçekleştirdi.