haber

Çocuklara “Sihirli Mozart”ı anlattı

Küçük yaşlarda dedesi sayesinde edebiyata ilgi duyan ve ilkokul yıllarında çeşitli masallar, denemeler ve hikayeler yazan Müzisyen-Yazar Göknil Genç, eserleriyle çocukların dünyasına giriş serüvenini anlattı.

Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen söyleşiye 7 okuldan yaklaşık 350 öğrenci katıldı. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda araştırma görevlisi olan, 2000 yılından bu yana da Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda görev yapan Genç, müzik alanındaki başarısının yanı sıra yazdığı çocuk kitaplarıyla da tanınıyor. “Böcek Orkestrasının Muhteşem Sınıfı”, “Değirmenci Baykuş”, “Bach Yürürken” ve “Sihirli Mozart” gibi öğretici çocuk kitaplarıyla ilgili okurlarının sorularını yanıtlayan Göknil Genç “İlgi duyduğum ve sevdiğim iki alan, zamanla benim mesleğim oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. Sizler de sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz alanlarda kendinizi geliştirirseniz ve başarıyı yakalar hem de sahip olduğunuz yaşamdan menün olursunuz.” dedi. Genç, Klasik Batı Müziği’nin en önemli bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart’ın yaşamını konu alan ve eğitimcilerin beğenisini kazandığı gibi çocukların da başucu kitabı haline gelen “Sihirli Mozart” isimli kitabı ile ilgili soruları yanıtladı. Genç “Mozart’ın yaşamını ilk okuduğumda altı yaşında bir çocuktum. Resmini ilk gördüğümde, saçları, giysileri, yaşamındaki imparatorlar, saraylar onu bir masal kahramanına dönüştürmüştü benim için. Yıllar sonra müziğin sihrine kapılmış bir müzisyen olarak, onun masalsı yaşamını bir kitapla anlatmaya karar verdim. Onun müziğe olan bağlılığı ve inancı, yaşamında daima sihirli anlar yaratmıştır. Yüzyıllar sonra müziğinin bize ulaşası ise bunun en güzel kanıtıdır,” diye konuştu.

Göknil Genç, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şafak Pala Genç’e kültür ve sanata olan katkılarından dolayı Nilüfer Belediyesi adına anı plaketi takdim etti.