haber

Çocuklara uzaktan karikatür eğitimi

WhatsApp üzerinden bir grup oluşturarak o günkü dersin içeriğini yazan eğitmen Mehmet Kahraman, velilerin de dahil edildiği bu grupta, dersin konusuyla ilgili görseller, videolar paylaşıyor ve ardından öğrenciler dersin konusuyla ilgili karikatür çalışmalarına başlıyor.

Çalışma tamamlanınca yaptıkları karikatürleri yine WhatsApp üzerinden grupla paylaşan öğrenciler, uzaktan eğitimle sürdürdükleri son atölye çalışmalarında tüm dünyanın gündemini oluşturan koronavirüs konusu üzerinde çalıştılar.

Herkesin korkulu rüyası olan koronavirüsü kendi algı biçimleriyle tasvir ederek karikatürler çizen çocuklar, birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkardı.

Bütün bu çalışmaları velilerin de görmesi için grubun sosyal medya hesaplarından da paylaşan eğitmen Mehmet Kahraman, 25. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda Gençler ve Çocuklar Kategorisinde Başarı Ödülü kazanan; Adahan Erödcü, Ayşen Çelebi, Bora Kılıç, Can Atay, Demir Tırpan, İnanç Efe Çınar, Mete İlhanlar ve Serdar Kaya ile İtalya’da yapılan 24. Uluslararası Barış İçin Fax Yarışması’nda ikinci olan Doğan Mert Kiraz’ın da bu atölyenin öğrencisi olduğunu ve öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduğunu söyledi.

Uzaktan karikatür eğitimi uygulaması, yaşadığımız özel dönem nedeniyle eve kapanmak durumunda kalan, ancak çocukları evde oyalamakta zorlanan aileler için de kurtarıcı oldu. Uygulamayı memnuniyetle karşılayan veliler, başka alanlarda da çocuklara yönelik bu tür uygulamaların yaygınlaşması dileğinde bulundu.