haber

Çocuklardan örnek temizlik kampanyası

Gölyazı ve Yaylacık’ta çevre yürüyüşleri ve temizlik kampanyaları düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Nilüferliler’de çevre sağlığı ve kentlilik bilinci oluşturmayı amaçlıyor.

 

Çevre ve Doğa Dostu Nilüfer, yeşilin korunması, sağlıklı yaşam, temiz sokaklar için çalışmalarına bir yenisini ekledi. Nilüfer Belediyesi Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında çevre duyarlılığını küçük yaşlarda kazandırmak amacıyla Gölyazı’da temizlik kampanyası başlattı. Gölyazı sokaklarında ve göl kenarında insanların yerlere attığı çöpleri toplayan çocuklar büyüklerin bakışları altında temiz çevre için duyarlılık mesajı verdi.

 

Gölyazı Ünallar İlköğretim Okulu’nun yaklaşık 100 öğrencisi bölgede  “Sizleri çevre için düşünmeye davet ediyoruz” sloganı ile temizlik kampanyası başlattı. Ellerine temizlik eldivenlerini geçirip çöp poşetlerini alan çocuklar sokaklarda ve göl kenarındaki çöpleri topladı.

 

Aynı çalışma Yaylacık Mahallesi’nde düzenlendi. Yaylacık Mahallesi’nde de ellerinde pankartlarla yürüyüş yapan çocuklar çevre temizliği yaptı.

 

Etkinliklere katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, “Hayatımızın sağlıklı bir şekilde sürmesi için değer verdiklerimizi korumamız gerekiyor. Doğayı korumadığımız zaman çevre ve dolayısıyla insanlar ve canlılar zarar görüyor. Bu duyarlılığın küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine inandığımız için böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Katılan tüm çocuklara teşekkür ediyor ve büyüklerine örnek olmalarını diliyorum,” diye konuştu.