haber

Covid 19 nedeniyle vefat eden sağlık çalışanları Nilüfer’de anıldı

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun yaşamını yitirdiği gün olan 1 Nisan günü, koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanları anma günü olarak belirlenmişti. Bu kapsamda Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Nilüfer’de de anma töreni düzenlendi.

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Tabip Odası iş birliğiyle düzenlenen anma töreni ve basın açıklaması Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi.

Anma törenine Bursa Tabip Odası, Başkan Doç. Dr. Alpaslan Türkkan ve oda üyeleri, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Tabipler Birliği Covid 19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Sibel Özer, Remzi Çınar, Zafer Yıldız ve Engin Yener ile Nilüfer Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Hayatını kaybedenler için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Törende basın açıklaması yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, tüm sağlık çalışanlarının yaşanabilir dünya için canla başla çalıştıklarını söyledi. Pandemi sürecinin birinci yılını doldurduğunu söyleyen Türkkan, “Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde saklanılanları açığa çıkararak, yurttaşların sözü olmaya çalıştık. Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa yükünü bizlere yüklediler. Bugüne kadar 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken, 393 kişiyi de kaybettik. Daha fazla hasta olmamak, ölmemek için sesimizi yükselterek mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Türkkan, ömrünü mesleğine adayan ve kendisi gibi birçok hekim yetiştiren "hocaların hocası" olarak bilinen dahiliye uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun

Covid 19 salgınında aktif hekimlik yaparken hayatını  kaybettiği tarih olan 1 Nisan’ın, Türk Tabipler Birliği’nin 72. kongresinde alınan kararla “Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden  hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü” olarak belirlendiğini ifade ederek “Tüm kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını unutmayacağız” dedi.

Alpslan Türkan ayrıca sağlık çalışanlarının eşlerinin de bir an önce aşılanması gerektiğinin altını da çizdi.