haber

Cumhuriyet coşkusu Nilüfer’de yaşanacak

Nilüfer Belediyesi, bu yıl da “Cumhuriyet Herkes İçin” diyerek on binleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, bir araya getirecek. 29 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreniyle başlayacak olan coşku, FSM’deki yürüyüş ve Haluk Levent konseriyle devam edecek.

 

Nilüfer’i, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının vazgeçilmez adresi haline getiren Nilüfer Belediyesi, bu yıl da on binleri meydanlarda buluşturacak. Cumhuriyetin 95’inci yılında “Cumhuriyet Herkes İçin” sloganıyla düzenlenecek yürüyüş, halkın bütün kesimlerini bir araya getirecek. Yürüyüşe katılacak her yaştan yurttaş 1923 ruhuyla omuz omuza verecek. Nilüfer’de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 25 Ekim Perşembe günü 8’incisi gerçekleştirilecek “Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu” ile başlayacak. Koşuya Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı’ndan başlayacak olan öğrenciler, bitiş noktası olan Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’na önce gelebilmek için yarışacak.

 

Kutlamalar, 29 Ekim Pazartesi günü çelenk sunma töreniyle devam edecek. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, protokol ile yüzlerce vatandaşın katılacağı saat 13.00’teki törende, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak. Cumhuriyet coşkusu, 7’den 77’ye her yaştan insanın katılacağı Cumhuriyet Yürüyüşü’yle artacak. Saat 19.00’da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Acıbadem Kavşağı’nda toplanacak olan Cumhuriyet sevdalıları, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve protokolün de katılımıyla hep birlikte kol kola, omuz omuza, marşlar eşliğinde Hastane Alanı’na kadar yürüyecek.

 

HALUK LEVENT’TEN KONSER

 

Cumhuriyet coşkusu, sevilen sanatçı Haluk Levent konseriyle katlanacak. İzmir Marşı yorumuyla gönülleri fetheden Haluk Levent, yürüyüşün sonunda Hastane Alanı’nda kurulacak sahnede konser verecek. Sevilen sanatçı, şarkılarını alanı dolduracak on binlerle birlikte seslendirecek.

 

BOZBEY’DEN DAVET

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet’in ilanının 95’inci yılını büyük gururla bir kez daha hep birlikte kutlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Bozbey, cumhuriyete sevdalı tüm yürekleri, 29 Ekim günü coşkuya ortak olmaya çağırdı. Başkan Mustafa Bozbey, “İçimizdeki cumhuriyet sevdasıyla Nilüfer’in, bu eşsiz emanete nasıl sahip çıktığını bir kez daha göstereceğiz. Ulu önder Atatürk’ün, bize olan güvenini boşa çıkarmayacak, dayanışma, özgürlük, üretim, hakça paylaşım, laiklik, adalet, eşitlik ve demokrasi için buluşacağız” dedi.