haber

Cumhuriyet sanatla güzel

Nilüfer’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı renkli etkinliklerle kutlanıyor. Nilüfer Belediyesi Sanat Atölyeleri’nde eğitim alan öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen gecede hünerlerini sergiledi.

Konak Kültürevi’nde gerçekleşen etkinlikler ilk olarak karikatür ve resim atölyesinde eğitim alan öğrencilerin “Cumhuriyet’in Kazanımları” adlı sergisiyle başladı. Toplam 100 eserin yer aldığı serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz de katıldı. Cumhuriyet’i ve değerlerini resim ve karikatüre yansıtan öğrencilerin çalışmaları büyük beğeni topladı. Başkan Mustafa Bozbey, eserleri sergide yer alan öğrencilere teşekkür belgesi verdi. Bozbey, eğitmenlere de çiçek vererek teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

“Cumhuriyet Sanatla Güzel, Sanat Nilüfer’de Güzel” sloganıyla düzenlenen gecede, Müzik Eğitim Çalışmaları’nda eğitim gören öğrenciler de sahne aldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan etkinliklerde piyano, gitar, keman ve flüt ile hünerlerini sergileyen öğrenciler Mozart ve Tchaiovsky gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini seslendirdi.

Yetişkinlerden oluşan “Bağlama Topluluğu” da tecrübelerini konuşturarak “Edremit’in Gelini, Neredesin Sen” ve “Güldaniye”yi bağlamayla çaldı. Bale Atölyesi öğrencilerinin “Yeniden Doğuş Cumhuriyet”, “Sahne Işıkları” ve “Kırmızı Kalpler” adlı gösterisi de ayakta alkışlandı. “Fitdans Speedy Show” gösterisi de salondakilere eğlenceli anlar yaşattı. Tango dansının da yapıldığı gecede, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun vals ve zeybekten oluşan “Son Balo” gösterisi hayran bıraktı.

Coşku dolu görüntülere sahne gösteriler tüm öğrencilerin ellerinde bayraklarla hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı seslendirmesiyle tamamlandı. Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Başkan Mustafa Bozbey adına eğitmenlere çiçek vererek teşekkür etti. Etkinliklerin ardından, Cumhuriyet Balosu gerçekleştirildi.