haber

Dağ bisikletinde şampiyon Nilüfer’de belli oldu

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Nilüfer Belediyesi katkılarıyla organize edilen “Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası’na büyük ilgi gösterilirken, yaklaşık 230 sporcu zorlu parkurda kıyasıya mücadele etti. Bisiklet parkurları ile sporseverlerin de beğenisini kazanan Atatürk Kent Ormanı zorlu etaplarıyla sporcuları bir hayli terletti. U15 Erkek, U17 Erkek, Genç Erkek, Master Erkek, +40 Erkek, Yıldız Bayan, Elit Erkek, Elit Bayan kategorilerinde yarışan sporcular, bazı etaplarda kontrolü kaybederek yarış dışında kaldı. 

Gün boyu yapılan yarışlar sonunda geçen yılında şampiyonu olan Bayram Akgül Elit Erkekler kategorisinde 1. 29. 05’lik süre ile yine birinci oldu. Bu kategoride ikinci Bayram Eroğlu, Yusuf  Çabık ise üçüncü oldu. Elit Bayanlar kategorisinde ise birinciliği 1.14.56’lık derecesiyle Sema Yetiş, ikinciliği Esra Kürkçü, üçüncülüğü de Asuman Burcu elde etti. 
Diğer kategorilerde ise Genç Erkeklerde Agit Salman, U 15 Erkeklerde Batuhan Özgür, U 17 Erkeklerde Onur Balkan, Master Erkeklerde Nevzat Kıral, Yıldız Bayanlarda Büşra Önder ipi göğüsleyerek şampiyonluğu elde eden isimler oldu. Takım klasmanlarında ise en başarılı takım Brisaspor şeklinde belirlendi.    
 
Dereceye giren sporculara ödülleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve destek veren sponsor firmaların idarecileri tarafından verildi. Bekir Gezer ayrıca Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı plaket vererek teşekkür etti. 

Yarışmacıları başarılarından dolayı kutlayan Başkan Bozbey, Atatürk Kent Ormanı’nın daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmasını istediklerini belirtti.