haber

Denetimli Serbestlik’ten yararlanan gençlere bisiklet

Nilüfer Belediyesi,  Mahsus Mahal Derneği iş birliğiyle yürüttüğü “Aralık Projesi” kapsamında Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile önemli sosyal projelerin altına imza atıyor. Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde yükümlülük süreçleri devam eden 50 gence, yürütülen atölye, etkinlik ve eğitimlere katılımlarından dolayı Nilüfer Belediyesi bisiklet hediye etti.

 

Bisikletler,  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi bahçesinde Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak’a teslim edildi. Teslim sırasında Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Öksüz de bulundu.

 

Başkan Bozbey, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanan yükümlülerin topluma kazandırılmasına katkı sağlamak istediklerini ve bu amaçla bu tür çalışmaların içinde yer aldıklarını ifade etti. Bozbey, “Toplum adına bu projede yer alan ve destek olan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Amacımız bu kişilerin topluma kazandırılması. Önemli olan suçun bir daha tekrarlanmamasını sağlamaktır ve bunu yaptığımız takdirde gerçekten güvenli bir toplumu oluşturmuş olacağız. Bu bisikletlerle bizlerin de küçük bir katkısı oldu. Gençlerimizden isteğimiz, bu bisikletleri kullanırken bisiklet yollarında, kasklı kullanmaları ve örnek olmaları. İnanıyorum ki onlar iyi bir insan olarak bu konuda örnek olacaklardır” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Öksüz de Nilüfer Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Ali Öksüz, “Denetimli serbestlik süreci, hayata dair olumlu seçeneklerin fark edilmesi, toplumla buluşma ve yeni başlangıçlar için önemli fırsatlar sunmakta. Gençlerimizin ve tüm yükümlülerimizin eğitim, atölye ve çalışmalara katılımı bu nedenle çok önemli” şeklinde konuştu. Nilüfer Belediyesi, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte yükümlülere yönelik Baba Destek Programı eğitimi verecek ve fotoğrafçılık atölyesi düzenleyecek.