Deniz'ler Nilüfer'de anılacak

İdam edilen üç genç için ilk etkinlik, 5 Mayıs Pazar akşamı saat 19.30’da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasıyla başlayacak. Ardından 68'liler Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu bir konuşma yapacak. Saat 20.00’de dönemin yakın tanıkları ve Deniz Gezmiş’lerin arkadaşları; Cemil Orkunoğlu, Hacı Tonak, Erkut Fırat ve Tuncay Çelen kısa bir konuşma yapacak. Etkinlik saat 20.30’da Feryal Öney’in konseri ve film gösterimi ile devam edecek. Saat 23.30’da düzenlenecek forumda 68 kuşağı bugünün gençleriyle buluşacak. Forumda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dönemin mağdurları Hacı Tonak, Cemil Orkunoğlu, Erkin Fırat, Tunçay Çelen, Betül Kuyucu 1972 dönemini ve Türkiye’deki darbeler sürecini anlatacak. 6 Mayıs sabahı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiği saat olan 5.30’da Üç Fidan Anıtı önünde saygı duruşu düzenlenecek.