haber

Ebru Atölyesi kursiyerlerinden sergi

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği atölyelere katılan kursiyerler yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergilemeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Ebru Atölyesi kursiyerleri de çalışmalarını Konak Kültürevi’nde açtıkları sergide beğeniye sundu.

Kitreyle yoğunlaştırılmış su üstünde, özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kâğıt, tahta ve kumaş üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatı olan ebru çalışmalarını Kaatı- Ebru Sanatçısı Dilek Erim’in eğitmenliğinde gerçekleştiren kursiyerlerin sergisine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Fırat Emiroğlu da  katıldı.

15 kursiyerin tahta kumaş ve kağıt üzerinde yaptıkları 94 ebru çalışmasının bulunduğu sergiyi gezen Başkan Bozbey, sergide eserleri yer alan herkesi kutladı.

Bozbey “Özellikle Dilek hocama ve kursiyerlere çok teşekkür ediyorum. Bir süredir onları takip ediyorum. Oluşturdukları eserler sadece bu gördükleriniz değil” dedi.

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediye Meclis üyesi Fırat Emiroğlu ve Dilek Erim ile birlikte Nilüfer Belediyesi Ebru Atölyesi kursiyerlerine katılım belgelerini de vererek kutladı. Bozbey eğitmen Dilek Erim’e de plaketle  teşekkür etti.  Kursiyerler de  Başkan Bozbey’e kendilerinin yaptığı ebru masa örtüsünü armağan etti.

Birbirinden özel eserlerin yer aldığı sergi 19 Mayıs tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.