haber

En iyi sahne eserleri 3 Ekim’de açıklanacak

Nilüfer Belediyesi, oyun yazarlığı konusunda sanat dünyasına nitelikli eserler kazandırmak, genç yazarları tiyatro yazarlığına teşvik etmek, yerli tiyatro oyunu repertuvarını zenginleştirmek, edebiyatçıları, şairleri tiyatro oyunları yazmaya özendirmek amacıyla her yıl Mitos Boyut Yayınları iş birliği ile Sahne Eseri Yazma Yarışması düzenliyor. Yarışmanın bu yılki süreci de başladı. Organizasyon ve başvuru sürecinin sorumluluğunu Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun üstlendiği yarışmaya 80 oyun başvurdu. Yarışmaya başvuran eserleri Seçici Kurul Üyeleri, Dramaturg Doç. Dr. Selen Korad Birkiye, Tiyatro Eleştirmeni Yavuz Pak, Yönetmen Emrah Eren, Oyun Yazarı Şamil Yılmaz ile Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Oyuncusu Pınar Hande Ağaoğlu değerlendirdi.


Titiz çalışma sonucunda; “Aykırı”, “Aynalı Kambur”, “Deli Boğumu”, “Derin Mutsuzluklar Anatomisi”, “Eşik”, “Gümüş Şamdan”, “Hepimiz Onu Bekliyoruz”, “Hurdahaş”, “Kutu Kutu Pense”, “Tanrıdan Önce Düşünmek” isimli oyunlar son değerlendirmeye kaldı. Yarışmada Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü'ne de bu kategoride başvuran 8 oyun arasından Ülkü Oktay’ın yazdığı ‘’Taş’’ adlı oyun değer görüldü. Yarışmada ilk üç dereceye girenler 3 Ekim Perşembe günü düzenlenecek törende açıklanacak. Yarışmada bu yıl birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 8 bin TL, üçüncülük ödülü 6 bin TL, Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü de 10 bin TL olarak açıklandı.


Ayrıca ödül alan oyunlar, Mitos Boyut Yayınları tarafından kitap olarak yayımlanacak. Dereceye giren oyunlar Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından da 3 yıl içinde sahnelenebilecek.