Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyesi, engellilere yönelik örnek bir çalışmaya daha öncülük etti. Bursa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Birimi işbirliğiyle düzenlenen çalışma sonucu, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde bulunan engelli katılımcıların gönüllülük esasına göre parmak izleri alındı.

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde gönüllülük esasına göre kaybolma ve doğal afet durumlarında kimlik tespiti için hayata geçirilen proje çerçevesinde Nilüfer’de de çalışma yapıldı. 80 yıl boyunca sistemde saklanacak olan parmak izi, kişinin ölümünden 10 yıl sonra silinecek. Tedavi veya eğitim merkezlerinde faaliyet göstermeyen engellilerin aileleri de 451 08 00 numaralı Bursa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nü arayarak parmak izi kaydı için başvuruda bulunabilecek.

Bursa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Timur Kocabaş, engelli ailelerine çalışma hakkında detaylı bilgi verirken, veliler de Nilüfer Belediyesi ve emniyet yetkililerine yapılan çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gül Günaydın da kurum olarak her zaman sosyal projelerin yanında olduklarını ifade ederek, engellilerin bu çalışmayla daha güvende olacaklarını ifade etti. 

Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi yetkilileri de engelli katılımcılara ‘kişisel güvenlik, suçla mücadele, güvenlik tedbirleri’ gibi başlıca konularda haftanın belirli günlerinde eğitim veren Bursa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler.