Farklı kültürler bu sergide buluştu

Kültür sanat kenti Nilüfer, yine çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Bursa Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Bölümü, Diyarbakır Dicle Meslek Lisesi ve Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, ortak çalışmalarıyla oluşturdukları sergiyi Konak Kültürevi’nde izlenime açtı. Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin farklı kültürleri bir araya getirme amacıyla organize ettiği sergiye sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz de katıldı. Kadın temalı sergide, serigrafi baskı, afiş tasarımı ve fotoğraf çalışmaları yer alıyor. 30 öğrencinin öğretmenleri eşliğinde ortaya çıkardıkları eserler, kadının önemine ve kadına yönelik şiddete bir kez daha dikkat çekiyor. Sergide, öğrencilerin farklı çalışmalarıyla oluşturdukları Atatürk köşesi de beğeni aldı. Sergiyi gezen Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz hem öğrencileri hem de öğretmenlerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek vererek kutladı. 70 eserin bulunduğu sergi, 23 Şubat tarihine kadar izlenime açık kalacak.