haber

Feminizmin tarihi Nilüfer’de ele alındı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Nilüfer Belediyesi ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Prof. Dr. Serpil Çakır’ın katılımıyla Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Feminizm konulu panel düzenledi. Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen panele çok sayıda sivil toplum örgütü ve  halkın yanı sıra Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Aysel Okumuş  ile Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler katıldı.


Kadınların feminizm mücadelesini Osmanlı döneminden günümüze kadar örneklerle aktaran Prof. Dr. Serpil Çakır, her geçen gün artan ve bugün 300’e ulaşan kadın dayanışma dernekleriyle kadınların daha fazla güç kazandığını söyledi. Çakır, kadınların feminizm mücadelesinde özgüvenli olması gerektiğinin de altını çizdi. Mücadelenin her zaman sonuç getirdiğini de sözlerine ekleyen Çakır, ‘umudum var’ dedi.

 

Panelde, Prof. Dr. Serpil Çakır’ın katılımcıların sorularını da yanıtladı. Panelin sonunda  Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Aysel Okumuş ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, Çakır’a teşekkür ederek günün anısına hediyeler verdi.