haber

Fidanlar daha yeşil bir Nilüfer için dikildi

Kentin çeşitli noktalarında ağaçlandırma çalışmaları yürüten Nilüfer Belediyesi, bu kez BAKUT iş birliğiyle çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Çamlıca Mahallesi Gür Sokak ile Güllüce Sokak arasında bulunan bin 500 metrekarelik alana Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver, BAKUT Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kazancı, BAKUT üyeleri ve 86 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Ali Kaplan tarafından 75 adet çam fidanı dikildi. Etkinliğe Çamlıca Mahalle Muhtarı Orhan Öztürk de katıldı.

 

Türkiye’de çevre bilincinin sanayinin gerisinde kaldığının altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Maalesef ülkemizde önce sanayileşelim, sonra çevreyi hallederiz anlayışı var. Nilüfer’in güney bölgesindeki dağlar için 600’e yakın taş ocağı ruhsatı verilmiş. Şu anda bunların 50’ye yakını faal durumda. Biz, çevre ile barışık, mutlu insanlar için çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de geçen yıl 79 ilde orman alanlarının küçüldüğünü belirten BAKUT Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kazancı da, “Bursa da bunlardan biri. Her geçen gün ormanlarımız kayboluyor. Yeşil Bursa’nın yeniden tesisi için çabalayan Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Etkinliğin sonunda Başkan Bozbey, Kazancı’ya teşekkür belgesi verdi.