haber

Filozof Çocukla Düşünme Atölyesi’nde buluştu

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin düşünmeyi ve soru sormayı seven çocuklarla birlikte düzenlediği Filozof Çocukla Düşünme Atölyesi büyük ilgi gördü. Çocukların soru sorarak daha fazla düşünmesi, yaratıcı yönlerini geliştirmesi amacıyla düzenlenen atölyeye Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin yanı sıra, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in oğlu Meriç ve çok sayıda çocuk da katıldı.


Çocuklara, araştırma konusuna bağlı kalarak anlamlı soru sormanın püf noktaları, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetisi bir çok konuda eğitimin verildiği atölyeye, 'Filozof Çocuk' serisinin yazarı dünyaca ünlü Fransız Filozof Yazar Oscar Brenifier'den eğitim alan Tiyatro Sanatçısı Arzu Suriçi konuk oldu. Sanatçıyla bir araya gelen çocuklar, seride yer alan 'Büyümek Zorunda mıyım?' adlı kitap hakkında konuştular.


Atölyeye katılan çocuklar ‘Neden varım?’, ‘Sevgi nedir?’, ‘Özgürlük ne işe yarar?’, ‘Sanat nedir?’, ‘Hayal gücü ne işe yarar?’, ‘Hepimiz eşit miyiz?’ gibi soruları cevap aradılar. Farklı yaklaşımların dile getirildiği atölyede keyifli zaman geçiren katılımcılara, Çocuk Meclisi tarafından 'Filozof Çocuk' serisi hediye edildi.


Verimli geçen etkinliğin sonunda Çocuk Meclisi Başkanı Karya Smyrna Kaymaz ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Tiyatro Sanatçısı Arzu Suriçi'ne çiçek ve plaket vererek katılımı için teşekkür ettiler.