“Geçmişten günümüze Kadın Başlıkları” Konak Kültürevi’nde

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün atölyelerinde üretilen kadın başlıklarının fotoğrafları Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde sergileniyor.  Osmanlı döneminden günümüze kadar kadınların kullandığı çok farklı başlıkların yer aldığı 43 fotoğraf  düzenlenen sergide meraklıları ile buluştu. Sergide fotoğraflarda yer alan başlıkları dönem giysisi ile birlikte taşıyan mankenler de yer aldı.  Serginin açılışına Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Ekrem Koz, Nilüfer ilçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Tüfekçi, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Münevver Yaman  katıldı.

İlgi gören sergiye ilişkin bilgi veren Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Münevver Yaman, “Geçmişten Günümüze Kadın Başlıkları” sergisinin 5’incisini Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yaman, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü giysi kreasyonlarında yer alan kadın başlıklarının, Atatürk Köşkü, Hünkar Köşkü,  Botanik Park gibi kentin tarihi ve doğal güzelliklerini barındıran mekanlarda mankenler üzerinde çekilerek bu sergide yer aldığını ifade etti.

Sergi, 3 Mart Perşembe gününe kadar  Konak Kültürevi’nde meraklılarının izlenime açık kalacak.