haber

Geleceğin tiyatro sanatçıları Nilüfer’de yetişiyor

Yıl boyunca aldıkları tiyatro eğitimlerini sahneledikleri oyunlarla sergileyen genç yetenekler, geçtiğimiz akşam Konak Kültürevi ve Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki performanslarıyla yoğun beğeni kazandı.


Drama Atölyeleri’nin ilk oyunu Konak Kültürevi’nde sahnelenen “Hayvan Çiftliği” isimli eser oldu. 20. yüzyıl İngiliz edebiyatının önde gelen isimlerinden George Orwell’ın mecazi bir dille yazdığı fabl tarzındaki siyasi hiciv romanı “Hayvan Çiftliği”nin tiyatroya uyarlamasını ve yönetmenliğini ise Nedim Buğral yaptı.


Drama Atölyesi oyuncuları Nâzım hikmet Kültürevi’nde ise doğaçlama oynadıkları “Bir Orman Masalı ve “Cehov Kolaj” isimli oyunları ile izleyiciyi selamladı. 7-13 yaş aralığında öğrencilerin katılım belgelerini Nilüfer Belediyesi Drama Atölyeleri Koordinatörü ve Drama Eğitmeni Özgürtürk Çalık verdi.


Öğrencileri başarılı performansları nedeniyle tebrik eden Çalık, Nilüfer Belediyesi’ne Tiyatro sanatına olan destek ve yatırımları için teşekkür etti, bütün Nilüferli çocuklara açık olan eğitimlerin devam edeceğini söyledi.