Gençler geleneksel Türk okçuluğunu öğreniyor

Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Bursa’da bir yıldır devam eden Geleneksel Türk Okçuluk Kursu’na ilgi her geçen gün artıyor. Yaklaşık 70 kursiyerin mezun olduğu dördüncü dönemde erkek-bayan-genç kategorilerinde kursu başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını aldı. Menzil atışı, kurs, obabaşı, beylerbeyi, üç boyutlu hedefler, darp atışı, yumurta vurma birincileri kupa ve madalyalarını Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kılıç’ın elinden aldı. Nilüfer Belediyesi’nin ata sporlarına her zaman sahip çıktığını belirten Ahmet Kılıç, Türk okçuluğunu gelecek nesillere aktaran dernek ve eğitmenleri kutladı.

Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluk Derneği Başkanı ve Eğitmen Talat Sünnetçioğlu da kurslara ilginin her geçen gün arttığını belirterek, “Amacımız ata sporumuz olan Türk okçuluğunu tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. 4 dönem boyunca kursumuz yine büyük ilgi gördü. Kursiyerlerimiz kısa zamanda büyük bir gelişim göstererek birçok müsabakada derecelere girdi. Ancak bizim amacımız, derece almaktan ziyade ata sporumuzu tanıtmaya yöneliktir. Bu sebeple Bursa'da bugüne kadar 326 kişiyi ata sporumuz okçuluk ile tanıştırdık. Bu dönemde ise 70 kursiyerimizi mezun ettik. Yeni dönem kursumuz da 74 öğrencinin katılımıyla bu ay başlıyor. Ata sporumuza sahip çıkarak böyle bir kursun açılmasına destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve kursa ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sertifika ve kupa töreninin ardından 5. dönem kursu başladı.